Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vynikající komiksový seriál a na rozdíl od Luka Cage, Daredevil zasáhne širší spektrum diváků, je to takový startovní seriál, který se nesnaží nijak komplikovaně vytvářet děj a tomu právě jde na jedničku. Seriál, se hodně drží komiksové předlohy a tam kde odbočí, to neni nijak na škodu naopak, je to vítaná změna, tyhle změny u Marvel seriálů/filmů vítám. První série, má i docela dost humoru a jízlivého vtipu (Foggy je génius) a seriál, má dvě části tu právnickou/novinářskou a pak tu hrdinskou, takže se dostalo jak na akci, tak i na drama. A co si budeme povídat, Charlie Cox jako Matt Murdock / Daredevil, je perfektní, byť má občas takový šťěněčí pohled. Pro Vincent D'Onofrio, je tohle osudová role, asi těžko by se našel lepší Wilson Fisk, Vincent D'Onofrio svoji postavu pojal (tak jak to bývá u většiny jeho postav) hodně osobitě, a spojuje v sobě svaly, moc a zároveň inteligenci, on je Daredevilova nemesis číslo jedna. Akce je zde výborná, hezky se na ni kouká a záporáci sou hodně snaživý. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorému by svedčalo 10 častí. Nie 13. Je to miestami strašne rozťahané a uberá to tempo inak dobre premysleným scénam. Niektoré skvelé dialógy ( kňaz o zle, Wesleyho vyhrážanie Karen) idú tak v rámci nánosov potrebnej vaty do úzadia. Má to temný feeling, ale žiadny poriadny superhrdinský moment. Až na finále a potom super jednozáberovku v druhej časti. Daredevilovi chýba nadhľad. Chýba mu presah a chýba mu niečo čo by z neho robilo TEN seriál, ktorý by zarezonoval ( hoci hodnotenie tomu samozrejme nezodpovedá). Skvelý je tu záporák Fisk a ten to drží ťažko nad vodou. A potom vedľajšie postavičky ako Stick alebo pani Gao. Nie je to zlé. A ak sa správne nastavíte, dá sa to pozerať, hoci to pôsobí ťažkopádne. Dávam tomu šancu len kvôli The Punisherovi, ktorého považujem za najlepšiu vec od Marvelu. Každopádne dopozerané a viac menej spokojnosť. Hoci sú to 4 slabšie *.1.séria - 75% ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je za mnou. Určitě nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem tak nadšený, jak jsou ostatní. Občas se hodně tahalo za čas a lehce nastavovala kaše. Ne že by to bylo vyložené mínus a nějak otravné, ale nějaké to procentíčko to ubralo. Celkově je příběh fajn a utíká to. Co mě ale zklamalo bylo finále. Čekal jsem něco epického a přišlo takové střízlivé zakončení. Každopádně pokud první série má být jen úvod do světa D a představení figurek, tak to funguje. Pokud to mělo být něco víc, tak budu zklamaný. To se ale dozvím časem. 75 procent. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Definitivní adaptace Daredevila dává zapomenout na rozporuplný celovečerní film a tvůrci nám dávají jasně najevo, jak má být tento hrdina správně prezentován. Drsnější pojetí, temné prostředí, tmavý vizuál a nabité akční scény, to je klíč k úspěchu. V bitvách Daredevil exceluje a ukazuje nám prvotřídní rvačky, zapisující se již nyní do zlatého fondu žánru. Tvůrci vedle hrdinů věnují hodně prostoru také titulnímu záporákovi Kingpinovi, což je dobře a jde o zajímavou změnu oproti Marveláckým filmům a tentokrát tedy nepřítele poznáme velmi detailně a jasně chápeme jeho motivace. Kde ale tvůrci pochybili je tempo a dávkování příběhu, neboť i když Daredevil obsahuje několik skvělých epizod, dojde i na mnoho slabších momentů a seriálu by prospělo rozsah o pár epizod zkrátit, neboť v současné podobě se děj dost vleče. Pozitiva ale převládají a Daredevil úspěšně odstartoval Marveláckou štaci na Netflixu. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hell yeaaaah !! Nebo možná doslova "hell´s kitchen yeaaaah". Ať tak či onak, podařilo se mi první sérii seriálu Daredevil shlédnout v rámci víkendu, což svědčí o dvou základních faktech. Seriál je jednak prudce návykový a jednak se u mě zřejmě objevuje nějaká seriózní psychóza a měl bych vyhledat pomoc odborníka. Pokud to ale vezmu vážně, tak jsem byl nadšen tím, že se jedná o komiksovou záležitost s reálnými parametry, hlavní hrdina je člověk z masa a kostí a když spadne z třímetrové výšky, dopadne jako normální smrtelník. Je to tedy spíše klasická kriminálka s promakaným příběhem a nejskvělejším záporákem - jedním slovem paráda..ihned jdu na sérii číslo 2.................moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Bojová scéna na chodbe bola natočená na jeden záber. Chris Brewster - hlavný dablér Charlieho Coxa (Daredevil) povedal, že v prvý deň vytvárali choreografiu, na ďalší sa trénovalo a v tretí deň to zahrali. (lucia28)
  • Madame Gao (Wai Ching Ho) prohlašuje, že se vrací domů na místo „značně vzdálené od Číny“. To spolu se symbolem Iron Fist na balíčcích heroinu ukazuje na její původ z K'un-Lun. Jde o mystické město ukryté v tibetských horách, kde byl vychován marvelovský hrdina Iron Fist. (Epistemolog)
  • V závěrečné scéně stojí Daredevil (Charlie Cox) na římse a jsou mu vidět oči, ale v dalším záběru už má přes oči typické červené klapky. (Timak)

Reklama

Reklama