Reklama

Reklama

Neutečeš

  • USA It Follows (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Devatenáctiletá Jay se po příjemné chvilce na zadní sedačce auta se sympatickým mladíkem ocitne svázaná v opuštěné továrně. A mladík ji zpovzdálí opatrně pozoruje. Čeká na okamžik, kdy se objeví démoni. Na okamžik, kdy to pro něj celé skončí a pro ni naopak začne. Nekonečná noční můra. Tyto až příliš reálné přízraky jsou součástí prokletí, které si jeho oběti předávají sexem jako štafetový kolík. A pro Jay původně slibný večer nakonec skončí tím nejhorším možným způsobem. Její milenec ji uprostřed ulice vyhodí svázanou a polonahou z auta a navíc od něj převzala kletbu spojenou s pronásledováním a útoky přízraků, které s ní od této chvíle budou na každém kroku. Její život se smrskne na nekonečný a všudypřítomný strach, před kterým nemá kam uniknout. Jay se svých zjevení může zbavit jedině tak, že je předá někomu dalšímu. Podaří se jí uniknout? (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (638)

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe, konečne horor so slušnou atmosférou a zaujímavou pointou. Priznám sa, takú pohlavnú nákazu by som teda nechcel chytiť. To najdôležitejšie na čom sa tu stavia je vynikajúca práca s kamerou, navodenie pocitu prenasledovania bolo miestami hodne zimomravé. Nemôžem zabudnúť ani na časté, nepríjemné zábery, keď sa hlavné postavy bavia, vedú dialóg, a len tak mimochodom sa za ich chrbtami a v zornom poli diváka začne pomaly približovať matná postava, ktorá sa pomaly zväčšuje a zväčšuje.... tá neúprosnosť hoci pomalého, ale nezvratného prenasledovania bola dokonalá a veľkou mierou tak prispela k celkovej výbornej hororovej dusnote. Veľká spokojnosť, niečo také mám na hororoch veľmi rád. 75/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA VĚC, PŮJDE ZA TEBOU. OD NĚKOHO JSEM TO DOSTAL A PŘEDAL JSEM TO TOBĚ, MŮŽE TO VYPADAT JAKO NĚKDO, KOHO ZNÁŠ, NEBO JAKO CIZÍ ČLOVĚK V DAVU. JEDINOU SNAHOU TOHO JE, DOSTAT SE AŽ K TOBĚ…“ /// Jestli má úvod navnadit, tak tady by mohli vyučovat! Pak příběh, kterej je vlastně naprosto vobyčejnej, ale má TO v sobě. Co? No straší v něm tak, že mi vobčas mrazivá husa běhala naprosto všude! Straší to moc krásně! Takhle frajersky to snad naposledy uměl jen vládce snu Freddy Krueger. Navíc je to i zajímavá filmařina, ve který má podstatný slovo kameraman. A za ty prachy… Mě takovýhle kusy bavěj! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co všechno se dá chytit pohlavním stykem. 2.) Hledám film, ve kterým se dá propíchat k životu. 3.) Thx za titule „honzavohralik.“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu dost dobrý nápad, místy hodně napínavé s velmi dobrou atmosférou. Na druhou stranu to místy dost zaskřípalo, protože se objevily divné a nelogické momenty, chybí odpovědi a konec se mi taky moc nelíbil. S tím nápadem šlo pracovat podle mě líp, nicméně to určitě špatný horor není, řadil bych ho k mírně nadprůměrným. 65% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sympatický hororový hipster, který funguje docela dobře jako "coming of age" story o nejistotě, hůř už jako žánrovka. Ty pokusy o útoky nalíčených bubáků jsou debilní a celé to srážejí. Mitchell má sice cit pro vizuály, ale nejlíp funguje výprava (Detroit again), co se práce s napětím a prostorem týče, není to zvlášť vynalézavé (třeba scéna na kolečkové židli je vysloveně amatérská). Hodnotím snahu o aktualizaci a přesah, ale výsledek je jen lehce nadprůměrný, ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podívaná ze staré školy. Funguje to v tolika směrech (charaktery, dialogy, hudba, budování napětí a strachu), jež mnohé hororové novinky tak často postrádají. Nemohu jinak, než tento počin ocenit. Škoda, že si tvůrci víc nepohráli s podobou pronásledovatelů. Nicméně ze všech zbylých aspektů snímku jsem nadšen a je k podivení, jak parádně hororovou podívanou se D. R. Mitchellovi podařilo vytvořit bez lekacích scén - a se skvěle vybudovanou atmosférou! [KVIFF 2014] ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Kino, v kterém se ocitá dívka s přítelem na začátku, je Redford Theatre – historické kino v japonském stylu s plně funkčními varhany značky Wurlitzer. Kino se nachází na adrese: 17360 Lahser Road, Detroit, MI 48219, United States. Premiéru zde měl i film Lesní duch (1981). (MrPierc)
  • Báseň, ktorú číta nahlas učiteľka v triede, je "The Love Song of J. Alfred Prufrock" od T. S. Eliota. Zdá sa, že báseň má s filmom spoločné črty. (Pat.Ko)
  • Koncept filmu vychádza z opakujúcej sa nočnej mory, ktorú mal režisér (David Robert Mitchell). Ten tvrdí, že niekto sa k nemu neustále pomaly približoval. (Pat.Ko)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Reklama

Reklama