Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Moji drahý synáčikovia, vaša matka je na vás veľmi pyšná." Charles Kaufman a Warren Leight sa rozhodli že v roku 1980 napíšu scenár k filmu Mother's Day, ale zabudli na velmi dôležitú vec, a tou je atmosféra a brutalita. Všetko nám je servírované v amatérskej výzbroji, krvi si podstatne neužijeme, akurát tak babičky a jej dvoch podarených synou, jeden je zaostalý a druhý trochu mudrejší. Čo je ale velmi neobjasniteľné je, že to je v produkcii Llloyda Kaufmana a Michaela Herza 40 percent. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový slasher, ktorý je debilný nielen svojimi postavami, ale aj spracovaním. Trojici hlavných hrdiniek, ktoré mi prišli nesympatickejšie ako podivná rodinka záporákov, som želal smrť už od úvodu. Drsnosť niektorých scén je zabíjaná neskoršou komičnosťou a nelogičnosťou. Áno, tri postštudentky, ktoré sa poštia už pri prasknutí konárika, si v závere takmer hravo poradia s dvoma ostrieľanými (aj keď polodemetnými) chlapmi. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že stejně jako Toxickým dětem tu všichni dávají automaticky o hvězdičku nebo dvě míň jen proto že film je od Tromy. Přitom Den matek je opravdu výborné hixploitation. Tři holky si vyrazí do lesa zavzpomínat na vysokoškolské léta v pohodovém komediálním stylu, ale zhruba od třetiny musí čelit šílené mamince a jejím dvou buranským synům s vojenským výcvikem. Holky jsou sympatické, burani správně šílení, nechybí spousta krvavých scén (ty ruce) a ve finální části "teď se pomstíme" se to mění v takový masakr, že musím zvednout původní tříhvězdičkové hodnocení na čtyři. Tenhle film si rozhodne 44% nezaslouží. A scéna "já jsem nemocný člověk" je naprosto strhující. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kde je to "vraždení, mučení a znásilňování"??? Nie že by nie, ale v tejto produkcii som čakal chutnejšie sústo a spoliehal sa na to, že aspoň tieto prvky z toho urobia zhliadnutia hodnú záležitosť. Typická TROMA atmosféra, zopár úsmevných momentov a na sekundu načasovaná pointa túto hovadinu nazachránia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože bych svým způsobem označil tento film jako jeden z nejlepších filmů od Tromy, tak jsem z něho byl i lehce zklamaný. Režiséři se sice konečně věnovali vytvoření pořádného děje, ale dost ubrali z jiných věcí, které zdobily jejich díla a já se zas až tolik nebavil, jako jindy. Samozřejmě, že film má několik nezapomenutelných hlášek či morbidních scének, ale bylo jich tu podstatně méně než jsem v jejich filmech zvyklý. Ani nahoty zde tentokrát nebylo moc což byla dost škoda, protože herečky byly docela pěkné. Já vím, že horory o erotice moc nejsou a to je i dobře, ale u Tromy jsem přece jenom zvyknutý na něco jiného. V neposlední řadě musím pochválit i hudební doprovod, který je jako ostatně vždy naprosto skvělý. Jen mi trošku vadilo, že se pořád opakoval dokola. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Dům použitý ve filmu byl skutečný dům. Nachází se v lesích Newton v New Jersey. (Chatterer)
  • V domě kde bydlela filmová maminka bylo doopravdy nalezeno mrtvé tělo. (Halloween9)
  • Z filmu bylo vystříháno 14 minut a film dostal nálepku mládeži nepřístupno. (Rodriguez)

Reklama

Reklama