Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (10)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Šťastné údolí" je tentokrát dějištěm řádění vraha žen. Catherine je opět v centru dění, navíc stále řeší Tommyho Royce, který stále více ovlivňuje jejího vnuka. A bohužel toho řeší ještě mnohem více - hlavně problémy své sestry. Takže podobné kecy a podobně nudné a pomalé pasáže, řešící osobní a rodinné problémy, jako v 1. sérii, jen kriminální zápletka se změnila. Právě ta je v porovnání s 1. sérií trošku zajímavější (i třeba díky vcelku zajímavé zápletce - kriminalista a jeho zavražděná milenka). Pro mne však pořád jenom průměrné dílo. 60%. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šťastné údolí stále vypadá spíš jako očistec. Ve druhé sérii se ovšem to nejzajímavější odehrává okolo detektiva Johna Wadswortha a vraždy Vicky Flemingové. Ne tedy že by magor Tommy Lee Royce hlavní hrdince a její rodině dost nezavářel i z vězení, ale celkově mi tu přišlo rozložení příběhů mezi více postav vydařenější. Sarah Lancashire je ovšem stále ústřední figurou a pořád to celé táhne na jedničku. ()

Reklama

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Objektívne by som hodnotil ešte nižšie, nebyť anglicky skromných 6 dielov. Rádovo horšie prvej série. Neustále krúženie okolo toho, ako je každá z postáv životne traumatizovaná. Každý deň v preplnenej zasadačke 15 detektívov s inštrukciami, s nulovou bilanciou (za 6 dielov) - riešenie im musí doslova na nos nasilu zavesiť náhodný svedok - len toľko ku "krimi" aspektu. Odporúčam fanúšikom drám o traumatizovaných policajtoch a ich blízkych. 2.5 (Kde sú Bosch alebo Jimmy Perez, keď ich potrebujem? Prosím chráň ma od série tretej) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Selský rozum používající, přímá a životem otřískaná Catherine si od nahánění feťáků a násilníků pauzu rozhodně nedává. Příliš vody mezi první a druhou sérii neproteklo, a to je moc dobře. Nejprve se točíme okolo z práce vyhozeného nespolehlivého dělníka, nevěrného detektiva, jeho zhrzené milé či psychicky labilní přítelkyně ústředního záporáka z minulé řady Tommyho Lee Royce, který se vrací pouze v roli manipulátora. Máme tu i Ann, která má za sebou traumatický zážitek z první série, a která se oklepala natolik, že je z ní snaživá strážnice. Hlavně se ale v západním Yorkshiru potuluje sériový vrah prostitutek s nákloností k rozbitým lahvím. Bez znalosti první řady to úplně nepůjde. Brzy je navíc patrné, že i druhá série přinese místy jízlivou, místy depresivní sondu do opravdu nehezkých aspektů v mnoha případech neutěšené sociální realitě života. Zároveň se ukazuje, že každý je za určitých okolností schopný naprosto všeho. Catherine je (zase!!) u několika stěžejních situací či si spojí nejednu indicii, ač skutečné vyšetřování zločinů tu vedou vesměs muži. Tvůrci tentokrát přicházejí s větším počtem zápletek, indicie dávkují postupně, tempo je tedy slušné, napětí zrovna tak, atmosféra vtahující. A množství zlomených a nalomených žen je znovu vysoké (naštěstí se mají na koho obrátit). Nakonec druhá série nepřinese nějaké zásadní zvraty nebo překvapení, protože podstatným znovu zůstává celek a jeho vyznění. A tady znovu hlásím spokojenost. Rozhodně nebudu sám!! ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šťastné údolí, v němž nikdo nežije šťastný život. Spíš je to hnusná díra, kde slouží u policie nesympatická bába. Přesto si vaše sympatie získá natolik, že během 3 dnů dáte obě řady seriálu. Tento seriál je prostě plný paradoxů. Dějově 2.řada přímo navazuje na tu první a ač jsou zde opět nadřazeny rodinné problémy hlavních postav nad kriminální linkou, bavilo mě to od začátku do konce. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama