Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

TheDon 

všechny recenze uživatele

Matka,dcera,vrah,kino. Těšil jsem se na bezvadnou poctu 80´ slasherům a dostal jsem megatrapnou slátanou homo pičovinu, bez nápadu a s lesem jak z Alenky v říši divů. Taissa je sympatická asi jako lumbální punkce, zbytek kástu taktéž a pokaždé když byl na scéně Adam Devine,čekal jsem, že z křoví vyleze tlustá Amy a zapějou spolu nějakej srdceryvnej duet, protože to je jediná věc, která tam chyběla. Hvězda je samozřejmě za Billyho. Jinak to nemá moc daleko k odpadu a to se snažím být opravdu nad věcí a mít nadhled. 20% P.s: Když půlku blbů zabijou v jedničce, tak přece ve dvojce nemůžou hrát ne? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela dobrý a svým způsobem i zábavný, ale to provedení je hrozně špatné. Odkaz na osmdesátkové slashery, v nichž se to rubalo a pro pořádný masakr nářez nešlo daleko, v roce 2016, kdy brutalita není zase až takovým problémem a ono to je natočené jako pohádka pro děti? Snad bez jediné kapky krve? Odkaz na osmdesátkové slashery bez nahých prsou? Dobře, to, že je vlastně neukázala, by se dalo brát i jako svérázný pokus o (nefunkční) popkulturní vtip, ale pořád zůstává hlavní problém: Proč je to natočené jako neškodná pohádka pro dětské odpolední vysílání? Takřka výsměch tomu, na co to odkazuje. Nápaditost mordů nulová... Od půlky už jsem normálně skřípal zubama. Taissa Farmiga je skvělá, jako vždycky, ale to je tak všechno (ten film je tak nudný a nezáživný, že vaší mysli umožní volně se toulat v abstraktních oblastech, já třeba hodně velkou část stopáže dumal nad tím, že kdyby měli natočit v jistých oblastech hodně otevřený film o dvou mladých lesbičkách, v hlavních rolích bych rád viděl právě Taissu a Annu Kendrick). Celkově hrozná šmíra, za kterou by si tvůrci zasloužili, aby je navštívil Jason Voorhees, nacpal do spacáku a omlátil o strom. Budu si muset spravit chuť Tucker & Dale vs. Evil. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Koukat se ale, NEŠAHAT! Ach jo... takhle promrdaný potenciál jsem už dlouho neviděl. Rozplývat se tady nad vymrdanoností uvažování scénaristy, nad otřesnou impotentností režiséra to nějak trefně uchopit za KOULE! asi nemá smysl. Takže pokedy by snad vzniklo pokračování... jak tedy závěr filmu napovídá... poprosil bych tvůrce alespoň o nějakou historii té mačety... Ten příběh, proč tam byla ta chata to vážně netuším... Já nevim, jako třeba ve stylu Skladiště13, prokleté předměty.. Prostě ta mačeta měla moc někoho přenést na filmové plátno... a né že tam kurva vlezou bez jakého koly vysvětlení (zatím co hoří půlka kina) a začnou (BEZKRVAVÁ) jatka" na což si člověk ale musí aspoň tak půl hodinky počkat pač scénárista měl zrovna kecavou, takže musel všechnu tu přetékající hluchotu vyplnit nějakou tou cukrovou vatou! Bez tak to byla jen bezbřehá nuda ... kdy za zmínku snad stojí jen vzpomínání a závěrečná pošťuchovačka. No a hyperaktivní veverka taky vcelku pobavila... ale, upřímně, čekal jsem víc... než jen tupou zábavu ve které se mísí humor a horor . No ldyž se to tak vezme, kolem a kolem.. zas taková zábava" to nebyla. Spíš vražedná a vleklá nuda. Závěrem se mi nabízí 3 varianty jak to zakončit... Vezmeme to z hlediska herního scénáře" Vzhledem k možnosti přenosu Vyprávění... Scénář 1 - špatný: Zabít malého Billiho, čímž by se mělo všechno anulovat. Scénář 2 - Good: Zachránit malého Billiho před jeho osudem no a konečně třetí scénář - BEED+ Zabít všechny holky předem a nechat jednu finální nesmrtelnou panu... která za všechny svede závěrečný souboj. Což je ta horší varianta. Na druhou stranu, čekat 88minut filmu na předem daný konec je asi tak stejně logické jako že VRAHEM JE ZAHRADNÍK! To jak mu nacpali na tu hlavu MASKU TENGU... ani raději prostě... to zakončím blaženým úsměvem jako vždy. :) Ommmmmmmmmmmmmm........ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na The Final Girls by mi nevadilo skoro nic. Příběh byl jako parodie pěkně zpracován, ani s formou jsem neměla problém, postavy byly super vtipné a některé scénky (tanec Tiny) byly ke zpětnému přetočeníhodné, na laciném humoru se nešetřilo, a fungoval bez chyby a navíc skvělá retro hudba. Snad bych i snesla tu Taissu. Ale. Ta linie Nancy a Max byla tak šíleně ukňouraná, nucená, divná a nehodící se, že mi to v závěru zkazilo dojem. Jinak bych si ani neměla na co stěžovat a dala bych tomu pěkné snaživé čtyři hvězdy. Zkrátka, vím sice, že ta prapodivná linka držela celý základ děje, ale proboha, to bylo tak otravné, až hrůza. Nahrával tomu už jen ten fakt, že matka vypadala stejně staře jako dcera (a to myslím na začátku!) a neměla jsem šanci ani s jednou soucítit. Takže za tohle strhávám body. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)

Reklama

Reklama