Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nápad je to docela dobrý a svým způsobem i zábavný, ale to provedení je hrozně špatné. Odkaz na osmdesátkové slashery, v nichž se to rubalo a pro pořádný masakr nářez nešlo daleko, v roce 2016, kdy brutalita není zase až takovým problémem a ono to je natočené jako pohádka pro děti? Snad bez jediné kapky krve? Odkaz na osmdesátkové slashery bez nahých prsou? Dobře, to, že je vlastně neukázala, by se dalo brát i jako svérázný pokus o (nefunkční) popkulturní vtip, ale pořád zůstává hlavní problém: Proč je to natočené jako neškodná pohádka pro dětské odpolední vysílání? Takřka výsměch tomu, na co to odkazuje. Nápaditost mordů nulová... Od půlky už jsem normálně skřípal zubama. Taissa Farmiga je skvělá, jako vždycky, ale to je tak všechno (ten film je tak nudný a nezáživný, že vaší mysli umožní volně se toulat v abstraktních oblastech, já třeba hodně velkou část stopáže dumal nad tím, že kdyby měli natočit v jistých oblastech hodně otevřený film o dvou mladých lesbičkách, v hlavních rolích bych rád viděl právě Taissu a Annu Kendrick). Celkově hrozná šmíra, za kterou by si tvůrci zasloužili, aby je navštívil Jason Voorhees, nacpal do spacáku a omlátil o strom. Budu si muset spravit chuť Tucker & Dale vs. Evil. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zlý to nebylo. Je to prostě pocta a parodie na klasické slasher filmy. Srdíčko zaplesalo když jsem viděl ty narážky na The Thing, Friday, Elm Street... Námět chytrej, připomnělo mi to Posledního akčního hrdinu. Je to slasher a herecký výkony neexistujou, ale ta linka matky a dcery mi vůbec nesedla. Konec předvídatelnej, průběh průměr, provedení ok, Farmiga vyrostla a pohladila hormón. Lepší 3* a.k.a 65% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě mrzí, když se ve filmu sejdou dva zajímavé (neříkám originální, sakra) nápady, z nichž pořádně nefunguje ani jeden. Posledním holkám jsem moc nežral ani parodii béčkových slasherů, ani fantasy drama o znovushledání s jakože maminkou. Každopádně bavilo to, uteklo to, všechno dobrý. Taissa je fajn žába, Farmigojc to maj v rodině. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevzpomenu si, kdy naposledy mě nějaká horrorová komedie tolik bavila svou nápaditostí a hravostí (oním "bavila" samozřejmě nemyslím retardovaný fekální humor, kterému by se člověk chlámal s rozšklebenou hubou jako tupý pologramotný dement). A taky si momentálně nevzpomínám, kdy mi byla nějaká dvacítka ve filmu tolik sympatická, jako Farmiga mladší... sakra ta holka se mi chvílemi líbila snad ještě víc, než její starší odtažitá ségra. Jenže scénáristovi bohužel postupně tak trochu došel dech i inspirace, takže po skvěle nabušeném rozjezdu přišel pozvolný útlum akce i vtipu a nadějný spektákl se nevratně změnil v senilní a uslintaný blábol - půlku druhé půlky sledujeme banání, jalové a uslzené plkání mamky s dcerkou (jo, dojde i na "ajlavjú"). A aby toho nebylo málo, zhovadilý rejža nechá ještě snad čtvrt hodiny naprosto nesmyslně blýskat stroboskop, čímž mi celý závěr dokonale znechutil. Takže z prvotních nadšených pěti přes váhavé čtyři jsou z toho nakonec otrávené tři. Škoda promarněného, trestuhodně zmrveného potenciálu. A hitovka od Kim Carnes, povedený odkaz na Macheteho, ani vydařený konec, už výsledný dojem nezachrání. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

I když má být The Final Girls poctou slasherům z osmdesátých let, pravdou je, že v 90% všech záběrů se jedná o těžkou komediální záležitost. Upřímně, ani si už nepamatuji, kdy jsem se naposledy u nějakého hororu tak smál. PS: Nejvtipnějším elementem z celého filmu je jednoznačně postava Thomase Middleditcha, která téměr pokaždé vypouští z pusy nějakou trefnou hlášku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Ve flashbacku z roku 1957 se objevuje automobil Chevy Impala z roku 1960. (ČSFD)
  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)

Reklama

Reklama