Reklama

Reklama

V původním a velmi poutavém snímku, plném živých hudebních vystoupení, Streep ztvárňuje postavu Ricki Rendazzové, slavné kytaristky, která se ve snaze splnit si své sny o rockandrollové slávě dopustila nepřeberného množství životních chyb. Během návratu domů dostává tváří v tvář své rodině šanci tyto chyby napravit a změnit se. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

Majkak 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé motivy jsou ze života, netvoří však žádný celek, co by dával zapomenout podívat se na hodinky. Žádné zvláštní drama se neodehrává a nehrozí ani záchvaty smíchu. Většina charakterů je mírně jalových a nikdo nic mimořádného neřeší. Režisér Jonathan Demme zůstává ve standardu filmu o stárnoucích rodičích, co úplně nezvládli manželství a výchovu dětí, aniž by se přičinil o důvod, pro který stojí si tento film pamatovat. Do lehkého nadprůměru se dostává díky Meryl Streep a starým dobrým songům hraným naživo. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Meryl s účesem á la Dáda Patrasová v pohádce o princezně Koloběžce tady podává opět nadprůměrný výkon. Její postava "lehce výstřední matky" mě bavila a konfrontační scény s její dcerou měly své kouzlo. Bohužel celému filmu chybí jakýsi silný vnitřní náboj, silnější emoce, či výsledný wow efekt, který by mě donutil dát lepší hodnocení. Stručně řečeno: předvídatelně průměrný scénář ani božská zpívající Meryl nezachrání. 60 % ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Rádoby feministické drama o silné rockerce, která dala přednost zpívání cover verzí v jednom zaplivaném pajzlu v LA před vlastní rodinou. Do poloviny docela fajn vztahovka, z které se vyklube laciná podívaná o dospívání v každém věku, zodpovědnosti a smíření se s rodinou jdoucí na ruku snad úplně všem rasám a sexuálním menšinám, díky čemuž to v závěru působí neuvěřitelně vyumělkovaně až odpudivě. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně hodně průměrný film. Asi nikdy nedokážu pochopit, že se někdo dokáže takhle zhroutit z rozchodu s mužem. No jo, já vím, jsem obrovská romantička, ehm. No ne. Meryl předvedla dobrý výkon, to je fakt. Kevina Klinea prostě miluju, takže dobrý. "Děti" dost průměrné, nezáživné, nevěřila jsem jim ani nos mezi očima. Skvělé písničky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to přece jen celkově trochu slabé a až snadno předvídatelné na to, aby to byl lepší než průměrný film. Co se musí nechat, to je Meryl Streep, která zpívá a která vypadá sakra o hodně mladší, než kolik jí skutečně je. Zpívání jí rozhodně jde a rockové písničky jsou ozdobou tohoto filmu o krizi v životě a následném nalezení vykoupení. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kromě skladeb, které hrají a zpívají jednoliví členové hereckého obsazení, zazněla ve filmu také hudba skupiny Electric Light Orchestra a také zpěváka Henryho Gummera, syna Meryl Streep. (jezurka42)
  • Meryl Streep (Ricki) za celé natáčení nepromluvila se svou dcerou Mamie Gummer (Julie), požádal jí o to režisér filmu Jonathan Demme, ale její dceři se o tom nezmínil, protože chtěl aby mezi nimi bylo napětí. (Streeper)

Reklama

Reklama