Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (175)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavé variování sherlockovského světa. Pokus o to udělat ze Sherlocka Holmese obyčejného člověka z masa a kostí (jaká slast sledovat tento staromilský film v té záplavě guyritchieovských postmoderních slátanin). Výjimečný intelekt najednou není dar, ale prokletí, Sherlock je díky němu ,,bílá vrána", bez sociálních vazeb, osamělý... Pěkný poetický příběh. Snímek, z něhož čiší starý dobrý BBC standart... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Čas dožene i ty nejlepší z nás. Melancholické ohlédnutí za životem, výčitkami, chybami a triumfy jednoho z největších detektivních mozků lidských dějin. Ian McKelen stárne na platně s grácií před očima a právě on pozvedá tohle poněkud příběhově chudé, místy dokonce mdlé, poslední pátrání na sledovatelnou úroveň. Přestože je to po scénáristické stránce slabší, nemohl jsem si nevšimnout, že kdyby byl Ian o čtyřicet let mladší, byl by z něj skvělý Sherlock. Svou šanci ale propásl, stejně jako slavný detektiv ve svém posledním příběhu ... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal pomalšie tempo, ale veď aj Sherlock vplyvom staroby spomalil. Aj napriek tomu vôbec nenudil a mal veľmi príjemnú atmosféru a vizuálne sa mi páčil. Príbeh je celkom zaujímavý, prelínanie skutočnosti, spomienok na minulosť, postupné odkrývanie starého prípadu a do toho výborné herecké výkony troch hlavných predstaviteľov (McKellen, Linney, Parker) ... ja som spokojná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama