Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (175)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nejsem zastánce filmu, který kromě příběhu nemá zhola nic. O akci nelze mluvit, napětí už vůbe a sledovat stoletého Holmese, jak bojuje s pamětí téměř dvě hodiny stopáže, tak takovej žaludek už bych neměl, ani po balení gastrogelu. Bylo to nudné, utahané a určitě né o Holmesovi... "dýmku? Raději mám doutníky" ale to snad né... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Až potom som začal chápať aký úplne osamelý som na tomto svete..." Veľmi pekné spracovanie bilancujúceho Sherlocka Holmesa spomínajúceho na svoj posledný prípad, ktorý mu ukázal, že zákutia ľudskej duše sú skutočne nevyspytateľné. V celom spracovaní je cítiť nesmienu lásku autorov k tejto literárnej postave a je to akési vzdanie holdu "skutočnému" Sherlockovi. Škoda, že niekedy človek, až na staré kolená pochopí, kde v živote urobil chybu. Nie samozrejme netreba sa ľutovať, ale napraviť ešte aspoň niečo sa vždy dá...tak ako to bolo ukázané v tomto filme. " Bol som osamelý....celý svoj život. Avšak s kompenzáciou intelektu. * A stačí to?* Môže." ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Chce to poriadnu dávku trpezlivosti, aby si človek uvedomil nakoľko je to kvalitne natočený, ale predovšetkým a nadovšetko NAPÍSANÝ film. Našťastie som si ho pustil zrovna v tomto svojom trpezlivom móde. A dotkol sa ma. Aj keď nemám nič proti uleteným výplachom Guya Ritchieho (vlastne si na nich dosť fičím...), toto je ako taký "pohľad za oponu" postavy, s ktorou sme sa ochotne a radi stotožňovali v neskutočnom kvante variácií. Ďalším recyklátom sa vôbec nebránim, ale inakosť aj keď na úkor zábavnosti som vskutku uvítal. Aj napriek celý čas prítomnej melanchólie vyvierajúcej najmä z McKellenovho uvedomelého a skúseného herectva. Pretože pri filme som vždy radšej všetko len nie smutný. Modré hodnotenie plne chápem, možno by som s ním aj súhlasil... Keby som to vzhliadol v iný deň a inom rozpoložení. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Komorní drama v anglickém stylu o starém geniálním skoro senilním dědouškovi, který je osamělý a začne si budovat pevné pouto s chytrým synem své hospodyně.. A shodou okolností je ten dědoušek zároveň slavný Sherlock Holmes, který si nemůže vybavit, proč díky jednomu případu ukončil svou detektivní kariéru.. Poetické, prázdninově pomalé, ale zároveň je to velmi milá podívaná, která klasické fanoušky Holmese pravděpodobně zklame.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jakýsi poetický epilog života "reálného" Sherlocka na anglickém pobřeží. Na slovutného detektiva přichází senilita a paměť mu přestává sloužit. Snaží se vzpomenout si na opravdové okolnosti svého dávného, posledního případu. Celý příběh, s lehkou detektivní zápletkou, je rozvláčný a pomalý, stejně jako stařičký Holmes. Je odlišný od ostatních známých detektivních příběhů. A je to veskrze smutný film... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)
  • Philip Davis, který ztvárnil inspektora Gilberta, se dříve objevil v jedné epizodě seriálu Sherlock (od r. 2010), kde hrál řidiče taxi. (oje)

Reklama

Reklama