Reklama

Reklama

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (177)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem napínavý případ a místo toho tvůrci naservírovali paměti, stačí a derniéru slavného detektiva. Celé je to jakési filozofování nad životem, které není moc zajímavé a utahaným tempem běží od začátku do konce. McKellen se do role nesmírně hodí a je škoda, že si Holmese nemohl střihnout dříve......5/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavé variování sherlockovského světa. Pokus o to udělat ze Sherlocka Holmese obyčejného člověka z masa a kostí (jaká slast sledovat tento staromilský film v té záplavě guyritchieovských postmoderních slátanin). Výjimečný intelekt najednou není dar, ale prokletí, Sherlock je díky němu ,,bílá vrána", bez sociálních vazeb, osamělý... Pěkný poetický příběh. Snímek, z něhož čiší starý dobrý BBC standart... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to vypadalo na průměr, poslední půlhodinu mě to však překvapilo. Dramatické linky (dohromady tři) se dotáhli do interesantních konců. Nejde o zázračné řešení, naopak starý Sherlock sotva stačí (spíše nestačí) napravovat své (lidské) chyby. Celkově se jedná o kritiku nedostatku empatie, sebereflexi selhání a zamyšlení. Logika a zdravý rozum může paradoxně napáchat nenávratné škody, což má v případě známého detektiva devastující účinek. Pomalý, vyspělý snímek pro menšinové publikum. 71%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama