Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (175)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Mr. Holmes je poetický film o stáří, odpuštění, ješitnosti, sobeckosti, o včelách a - o Sherlocku Holmesovi. Myslím, že děj není nikterak složitý a nedá se v něm ztratit. Dějová linka je jediná a prostřednictvím Holmesových vzpomínek se všechno vysvětluje, proplétá a komplikuje. I přes ten perfektní konec mi ale ve filmu něco chybí. Ano, případ s rukavičkou byl dobrý, vyústění na lavičce taky sedělo, ale... Jako by se to všechno Holmese nijak nedotklo. Až pak ty včely. Možná to tak má být, možná zůstáváme dlouho mimo veškeré dění a věci se nás zdánlivě netýkají. Možná pak stačí potkat někoho, s kým svůj život pochopíte. Vlastně tomu Holmesovi trochu závidím, že Rogera - i když na sklonku života - poznal. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Včely jsou hodné, vosy jsou zlé. Holmes už je starý a Roger ne. Boj s pamětí v podání nejbrilantnějšího mozku detektivní školy v hodně pomalém, jímavém a úžasně napsaném příběhu. Chybí tu akce, drama je dávkováno jen po nutném minimu. Pravý opak Richieho dynamického blockbusteru. Skvělé herecké výkony a síla vymyšleného příběhu. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přestárlý (93 let) mrzutý Holmes na prahu senility se s pomocí mladého nadaného chlapce snaží vzpomenout a uvést na pravou míru pětatřicet roků starý případ, po němž odešel do ústraní. Nešokující a celkem fádní pointa ovšem jen těžko ospravedlňuje jeho splín. Ono celkově nedostáváme žádnou stylovou nebo oddechovou podívanou, jelikož McKellen ztvárňuje úpadek brilantního intelektu snad až příliš věrohodně. Kromě světlých deduktivních momentů mi trefná přišla poukázání na rozdíly mezi "reálným" a fiktivním slovutným detektivem, jak jej zpopularizoval dr. Watson; jinak mě tato unylá psychologická sonda zrovna nevzala. 5/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal pomalšie tempo, ale veď aj Sherlock vplyvom staroby spomalil. Aj napriek tomu vôbec nenudil a mal veľmi príjemnú atmosféru a vizuálne sa mi páčil. Príbeh je celkom zaujímavý, prelínanie skutočnosti, spomienok na minulosť, postupné odkrývanie starého prípadu a do toho výborné herecké výkony troch hlavných predstaviteľov (McKellen, Linney, Parker) ... ja som spokojná. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu propracovanější (více strhující, dechberoucí, s nečekanou pointou přicházející...) zápletku, kterou tam pracující senior Holmes řešil, ale člověk nemá čekat. Celý snímek působil melancholicky, ale přesto zajímavě a uvěřitelně. Dvakrát od různé osoby zazní smutné "myslel jsem, že mě zná líp", které evokuje osamělost, když nás nikdo nechápe. Na celovečerák do kin odvážné, ale Ian a spol. to utáhnout dokážou, co mě jen lehce vytáčelo, byly ty přechody ze vzpomínek z minulosti do přítomnosti, protože... dějová linka minulosti se mi zamlouvala víc. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Anglii, konkrétně v Sussexu a Londýně. (Adusa68)

Reklama

Reklama