Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (161)

misterz 

všechny recenze uživatele

Sladko-bôľny príbeh s multi-kulti pozadím, ktorý ma moc nenadchol. Netvrdím, pár scénok bolo zaujímavých, ako napr. keď opravovali mesto, no zvyšok bol až príliš okato sentimentálny a plný nudnej vaty. Zato ma však upútala fantastická výprava, akcia a hlavne jednotlivé postavy. Najmä A. Brody v postave totálneho nechutného záporáka bol perfektný, človek mal chuť zaškrtiť ho už len preventívne. Ani chlapec nebol zlý, taký zvláštny baladicko-zasnený zjav, ešte len dieťa no jednaním ako dospelý. Čistý priemer. 60/100 ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

"Da Bing Xiao Jiang" jen tak něco nepřekoná. A rozhodně ne tohle. Ono...méně je někdy více a v tomhle případě to platí na sto procent. Epická kamera, která se občas zapomene na umělých koňských hlavách. Zmatený John Cusak, který se vůbec nechytá v roli anglicky mluvícího římského legionáře. Pokulhávající děj, kdy hlavní část nemůžete sledovat bez záchvatu smíchu a písně "I Feel Good" (kdo viděl Asterix & Obelix: Mise Kleopatra pochopí). Jackie roztomilý jako vždycky, a Adrien Brody vypadá, že se očima omlouvá za všechno, co ve filmu udělal i neudělal. Tohle je prostě čínské šlápnutí vedle, a famózní blockbuster se nekoná. Flashbackové scény nedávají smysl a ničí pospolitost děje, opět musím pochválit vlastně jen heroickou hudbu a choreografie soubojů. A pro ty, kdo mají pořád pocit, že si musí stěžovat na zpívajícího Jackieho mám zprávu - Jackie je v Číně něco jako u nás Karel Gott. Vydal 11 sólových alb, nazpíval hlavní melodie k 29 filmům (i Disneyovkám jako Kráska a Zvíře, nebo Legenda o Mulan). Takže doporučuji, než začnete pindat, si od něj skutečně něco poslechnout. Zpívaná mandarinština je na první chvíli humorná, ale když se odprostíte od posměchu zjistíte, že on ten ohebný dědula zpívat fakt umí. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zprodukovaný mišmaš plný přehnané asijské tragiky a přepálených emocí. Cusack a Brody jsou v roli příslušníků římských legií jako pěst na oko, ovšem v soubojích vypadají skvěle (tvůrci HRY O TRŮNY by se mohli učit jak při souboji nasnímat totální paka tak, aby vypadali jako ultimátní killeři). 50% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Boha Jeho to byla sračka. Nesmyslná blbost, která si hraje spíš na akční komedii zabalenou v jakémsi pseudohistorickém dobrodrůžo kabátci, čerpající sílu na svoji chabou existenci jen z přítomnosti poněkud na svoji roli přestárlého a našmínkovaného Jackieho, mimózním Cusackem a úplně mimo mísu Brodym. Ne béčko, ale céčko, navíc nasnímané nějakou televizně lacině vyznívající kamerou s děsným malovaně rozblemclým obrazovým filtrem. Po padesíti minutách jsem doufal, že ten nesmyslný na hlavu postavený příběh už konečně skončí, ale protože má film přes dvě hodiny, zbylo jen čekání, čeho všeho se od autorů ještě dočkám. No a po pár dalších chvílích jsem se v té slátanině naprosto ztratil a smysl a děj v tom už ani nehledal. Cusack s Brodym taky umí klesnout slušně hluboko. Chyběl mi tam ještě Cage, aby byla ta "zápaďácká" parta srágorářů úplná. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

S históriou to nemá spoločné ani prd, ale čo ma nemilo prekvapilo bolo, že napriek tomu, že je tam množstvo stotisícových vojsk, nemá to veľkolepé vojenské scény, ale skôr súboje jeden na jedného. Dej nie je zlý, ale dosť schématická alegória na potrebu budovať jednu veľkú Čínu a jej pracovnú utópiu. Napriek tomu zbožňujem vo filmoch strety dvoch rozličných kultúr a tu ich zobrazili vcelku rovnocenne. A Jackie tu na moje prekvapenie dokonca na plátne zabije muža. Len nerozumiem potrebe filmu o dvoch archeológov s hypermodernou technológiou. Tí tam boli zbytoční. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)
  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama