Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (161)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorický akčňák s veľkopelým spracovaním i epickým dejom, ktorý je však aj veľmi patetický. Keď mnohotisícové armády vojakov ťahajú za jeden povražtek, hoc nepoznujú reč druhého, a spoločne stavajú pevnosť, spoločne spievajú (!) a vzdávajú úctu druhému národu, začínať byť toto multi-kulti otravné. Dokonca si jednu áriu zaspieva aj Džeky a oči sa mu počas deja zarosia od dojatia toľkokrát, že som to prestal počítať. Čínski tvorcovia tomu prepadli natoľko, že je podľa typu boja ťažko rozoznať, kto je Číňan a kto Riman. Keď šéf Rimanov (mimochodom nepresvdčivo obsadený Brodym) chytí vrhnutý meč jednou rukou a za čepel, niet sa čomu diviť, rovnako ako atakujúcou armádou orlov. Na státisícové armády som si v čínskej kinmatografii už zvykol, prekvapuje, že početná prevaha je v tomto filme na strane Eurošov a nie na strane domácich "kobyliek". Spracovanie, akcia, súboje či vojnové scény sú znamenité, len keby to všetko bolo s mierou, vrátane prvoplánového tlačenia na city. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Z filmu, na který jsem se relativně těšil a mohl být i docela dobrý, se vyklubalo zklamání roku. Příběh je v zásadě velice prostý, ohraný a nic moc originálního nepřináší. A ačkoli se trochu cítím jako pokrytec, když jsem ochotný čtyřkovat a pětkovat asijské řezničiny, kde mají vojáci zbraně o velikosti zahradního nábytku a tady bych měl kritizovat stylizaci Římanů, kteří vypadají spíš jako Imeprials ze Skyrimu nebo jiného divokého fantasy, ale je to tak. Zároveň celý běh filmu mi nebyl po chuti, protože vytváření multikulti utopie na hranici Asie a Evropy, kde každý ze smyšlených národů střídavě zpívá, tančí atd., aby ukázal svou svébytnost, podkreslené tklivou až smutnou hudbou, mi přišlo prostě naivní a nevhodné. Korunuje to otravný skrček v pozici následníka trůnu římské říše. Takže ač casting výborný a vcelku pěkná choreografie soubojů, Římani a další nedostatky mě bili do očí natolik, že o můžu ohodnotit maximálně jako zbytečná hloupost. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

"Da Bing Xiao Jiang" jen tak něco nepřekoná. A rozhodně ne tohle. Ono...méně je někdy více a v tomhle případě to platí na sto procent. Epická kamera, která se občas zapomene na umělých koňských hlavách. Zmatený John Cusak, který se vůbec nechytá v roli anglicky mluvícího římského legionáře. Pokulhávající děj, kdy hlavní část nemůžete sledovat bez záchvatu smíchu a písně "I Feel Good" (kdo viděl Asterix & Obelix: Mise Kleopatra pochopí). Jackie roztomilý jako vždycky, a Adrien Brody vypadá, že se očima omlouvá za všechno, co ve filmu udělal i neudělal. Tohle je prostě čínské šlápnutí vedle, a famózní blockbuster se nekoná. Flashbackové scény nedávají smysl a ničí pospolitost děje, opět musím pochválit vlastně jen heroickou hudbu a choreografie soubojů. A pro ty, kdo mají pořád pocit, že si musí stěžovat na zpívajícího Jackieho mám zprávu - Jackie je v Číně něco jako u nás Karel Gott. Vydal 11 sólových alb, nazpíval hlavní melodie k 29 filmům (i Disneyovkám jako Kráska a Zvíře, nebo Legenda o Mulan). Takže doporučuji, než začnete pindat, si od něj skutečně něco poslechnout. Zpívaná mandarinština je na první chvíli humorná, ale když se odprostíte od posměchu zjistíte, že on ten ohebný dědula zpívat fakt umí. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

První polovina mirkodušínovsky naivní, místy trapná a ne moc koukatelná. Jackie je starý a vypadá příšerně. John Cusack je příšerný, ale má to právě to lehké naivní kouzlo. V polovině během pěvecké "soutěže" se takřka vše v lepší obrátí. Sice je Cusack i na smrtelné "posteli" pořád stejně zábavný, ale s rádoby démonickým Tiberiem v podání Adriena Brodyho přijde krev, hrdinské boje a umírání. Škoda že za louží jsou lepší herci a filmaři, protože parametry Hedvábná stezka měla na ještě větší podívanou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jackieho Chana máme spojeného i v pokročilém věku s chlápkem, který by pořád dokázal vymlátit hospodu, pokud by zjistil, že mu barman natočil podmíráka. Celkově je to zvláštní mišmaš, ale na akční scény se dá díky choreografii koukat, občas překvapí i nějakým tím originálním záběrem. Na plátně se navíc permanentně něco děje, takže jeho béčkovost, kýčovitost a extrémní jednoduchost divák tak nějak přehlédne. Pokud si tedy předem řekne, že jde na asijskou pohádku... Tři hvězdy s odřenýma ušima. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Kredit akční choreograf sdílí He Jun a JC Stunt Team. (Rominator)
  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama