Reklama

Reklama

Gerald's Game

  • Velká Británie Gerald's Game
Trailer

VOD (1)

Manželský pár Gerald a Jessie si vyjel za sexuálními hrátkami na osamělou chatu u liduprázdného jezera Kashwakamak Lake ve státě Maine. Jessie je při jednom milování právě uvězněná v poutech, ale nějak se jí to nelíbí - tím spíš ne po tom, co její manžel umírá na srdeční záchvat a daleko široko není, kdo by jí pomohl. Je donucená zápasit se svými vlastními vnitřními démony a potlačit vzpomínky, aby dokázala uniknout ze své nezáviděníhodné situace. Démonové ji však nepřestanou pronásledovat ani tehdy, když je volná... (text z přebalu knihy) (Nivenx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Dadel 

všechny recenze uživatele

No... jedna z nejlepších knih od Kinga čekala na zfilmování hodně dlouho. Námět sliboval další skvělý film na téma "jeden herec v uzavřeném prostoru", ale bohužel Flanagan není Boyle, a tak si neustále pomáhá berličkou v podobě halucinací, se kterými si hrdinka skoro celý film povídá. Dále je fail, že je oblečená. Proboha, kdo připoutá partnerku k posteli PŘEDTÍM, než jí sundá šaty? :-) Pak už jaksi sundat nepůjdou. Dále jsem se podivoval, proč začala pít cenné zásoby vody už pár hodin po uvěznění a proč po vysvobození nezavolala o pomoc mobilem a místo toho začala polomrtvá řídit auto. Ale dost k logickým lapsům, možná je to i v knize. Film je celkově promarněná příležitost a brzy na něj asi zapomenu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to mal byt nejaky mix hororu a halucinogeneho filmu, ale nakoniec z toho vyliezla nudna manzelska konverzacka behom ktorej v mysli ustrednej hrdinky prebieha nekonecny rozhovor medzi nou a jej mrtvych chlipnym manzelom o tom, preco im nefunguje manzelstvo. Ked uz nieco podobne, tak rozhodne film 127 Hours je mensia nuda. 3/10. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Námet šťavnatý,ale spracovanie o to horšie.No docela rýchle to na mojich hodinkách odsýpalo,kedže som tušila,že sa bude riešiť po celý čas jedna a tá istá situácia.I tu platilo staré známe pravidlo:,,Boh Ti nepomôže,pomôž si sám."A tak sa i stalo.Hl.hrdinka bola skutočnou hrdinkou a v konečnom dôsledku i šťastnou ženou,kedže sa jej podarilo i ked za dramatických okolností a na jej smolu nepriamo zbaviť tak úchylného manžela.Gratulujem.Nezabudli ani na pointu,ktorá prekvapila,ale to sa v drvivej väčšine od pointy očakáva.Priznám sa,ja som takú nečakala a príjemne prekvapila. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač sem si Kinga v posledních letech zamiloval a Flanagan se poctivě propracoval mezi moje oblíbené tvůrce, měl jsem z Geraldovy hry trochu obavy. Přeci jen základ příběhu je poměrně jednoduchý a to co (nejspíš - knížku sem zatím nečetl) funguje v knížce, nemusí nutně fungovat na plátně. A ono to opravdu docela drhne a většina věcí v tomhle pokojovém survivalu s příměsí psychologického dramatu funguje tak nějak napůl. Možná kdyby to Flanagan pojal trošku jinak, nebo kdyby kdyby došlo ke krácení na přijatelných 80-90 minut, mohlo to být lepší. Jenže to se nestalo a výsledkem je tak průměrná adaptace. Sice neurážející a od přečtení knihy mě nedoradila, nicméně to je asi tak vše a moc plusových bodů to nepřidá...60% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Geraldovu hru som doteraz nečítal, hoci mám Kinga načítaného pomerne slušne (30 kníh cca). Po nie príliš oslnivých recenziách sa mi do toho popravde ani nechcelo. No teraz po pozretí som rád, že som zmenil názor. King má veľmi silnú a pôsobivú atmosféru vo svojich knihách, jeho rukopis mi tak sedí, že zopár knižiek, ktoré s mi až tak nepáčili som dočítal iba kvôli tomu. Túto atmosféru je možné pretaviť do filmovej adaptácie ale zatiaľ sa to podarilo máloktorému filmu.. (Stand by me, Green Mile, Dolores Claiborne) no a táto snímka to pretavila tiež. Prislúcha k nemu horrorový dej hoci iba jednou živou postavou, boj o holý život v situácií ktorá by sa mohla pokojne stať a je to celé okorenené Kingovským mysterióznom. Príjemné prekvapenie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Je veľmi nepravdepodobné, že by airbagy auta pri takom silnom náraze ostali neporušené. (Pat.Ko)
  • Na začiatku filmu, keď manželia idú v aute, je možné počuť rozhlasovú správu o najnovších zločinoch vykrádača hrobov („The Moonlight Man“). (Pat.Ko)

Související novinky

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

Netflixovský dům Usherů našel nového patriarchu

01.05.2022

Jsou tomu přibližně dva týdny, co filmový svět obletěla zpráva o vyhození legendárního herce Franka Langelly z probíhajícího natáčení netflixovského hororového seriálu The Fall of the House of Usher… (více)

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

Režisér Doktora Spánka chystá další kingovku

10.05.2020

Mike Flanagan (The Haunting of Hill House) už s adaptacemi knih Stephena Kinga má nemalé zkušenosti. Po Geraldově hře dostal od studia Warner Bros. šanci natočit velkorozpočtové pokračování Osvícení… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Reklama

Reklama