Reklama

Reklama

Pečovatel

  • Belgie De behandeling (více)
Trailer

Policejní inspektor Nick Cafmeyer vyšetřuje případ, kdy byli matka s otcem spoutáni a zbiti a jejich malý synek zmizel. To v inspektorovi vyvolá vzpomínky na vlastního bratra, který byl v dětství unesen... Zdá se, že inspektorovi Nicku Cafmeyerovi vůbec nic nechybí - přitažlivý zevnějšek, inteligence ani slibné kariérní vyhlídky. Přesto se však nad jeho životem a vztahy vznáší temný stín. Od svých devíti let je Nick pronásledován dosud nevyřešeným zmizením svého mladšího bratra Bjorna. Na základě Nickova svědectví byl vyslýchán jejich soused Plettinckx, známý sexuální delikvent, kterého však brzy propustili. Celá ta léta žije Plettinckx v Nickově blízkosti a obtěžovat ho způsobuje Plettinckxovi ďábelskou rozkoš. Jediná žena, která o této dramatické události ví, je Nickova nadřízená Danni. Ta se proto zdráhá Nicka zapojit do velmi znepokojivého případu, kdy byl pár držen násilníkem celé tři dny v zajetí. Útočník zmizel beze stopy i s jejich devítiletým synkem Robinem. Nick se staví do čela masivního pátrání, které se záhy promění v neúnavný hon. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (275)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

"Tak nám zabili Ferdinanda," řekla posluhovačka. "Kerýho Ferdinanda, paní Müllerová?" otázal se Švejk, nepřestávaje si masírovat kolena, "já znám dva Ferdinandy. Jednoho, ten je sluhou u drogisty Průši a vypil mu tam jednou omylem láhev nějakého mazání na vlasy, a potom znám ještě Ferdinanda Kokošku, co sbírá ty psí hovínka. Vobou není žádná škoda." Jasně, bystřejší už pochopili, že jest to citace románu Haška Jaroslava Osudy dobrého vojáka Švejka. S jistou dávku cynismu však dojdeme k tomu, že o tom se točí i tento podivně teple mrazivý pedofekální dramat. Ačkoliv si nejsem úplně jistý, jak označovat zkurvence, který vám chčije po baráku, aby ze zdí dostal ženský Kanál číslo pět, ale pedofekál by vám mělo stačit. Pátrání nás zavede k několika takovým Ferdinandům a ač nebudou konkrétně podezřelí, stejně budete chtít, aby je zastřelili už z "Principu". Vobou nebude žádná škoda. - Film svou realistickou syrovostí je jen pro silné žaludky a vůbec ne pro rodiče. Tátu s mámou to docela semele. Humus! TROLEI: A pak že i kdejaký mentál má právo na život! ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Každopádně po tomhle filmu doporučuji vzít si prášek na spaní. Co všechno asi proletí normální lidské bytosti hlavou během sledování tohoto mrazivého thrilleru je děs, a nebudu zastírat, že tak deprimující pocit jsem nečekal. Připravte se na porci chladných hlubin nelidskostí člověka, které není snadné přijmout. Navíc těžko najít něco horšího v normální společnosti, než jsou právě takovéto případy. I když není jednoduché činit závěry či posuzovat bez konkrétního prostředí, nabízí se ne právě příjemná úvaha, co s tím? Smutnou pravdou je, že z hlediska psychiatrie jsou tito nepředvídatelní lidé téměř pro spravedlnost nepostižitelní, žel jsou stálou potencionální hrozbou napříč všemi vrstvami společnosti. Zcela jistě bych pár příkladů určitě našel, ale to už by bylo spíše na debatu. Nicméně nutno ještě říci, že po filmové stránce, to je opravdu působivě zpracované. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně temná kriminálka podobného ražení, jako všechny ty zámořské fláky o únosech dětí. Hlavní hrdina je dobrej a detektiva jsem mu věřil. Drhla mi ale ta mytologie okolo hlavního úchyla. Trol mu naprosto náhodně říkalo pár dětí a policie najednou najde info v nějaké deset let staré složce, wtf? Taky nechápu, jak mohl takovej bachor šplhat po barácích a že si toho nikdo nevšiml. Prostě mi ta záporná postava přišla totálně přitažená za vlasy. Bylo to ale velmi napínavé a dost depresivní. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Európsky Seven!? Totálne depresívny, tematicky ťažký film, ktorý sa od prvej do poslednej minúty brodí v sračkách a nenechá diváka "zvolniť", aj zásluhou presvedčivého hlavného vyšetrovateľa. V rámci žánru jednoznačne špička a na logické medzery, ktoré sa nájsť dajú, by sa orientoval iba dáky trol!:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Belgický kriminální výlet, který někteří porovnávají až srovnávají s majstrštyky typu 8mm nebo Fincherovo Sedm. Ale kdeže, to jsou úplně jiné levely, které se nadobro usadily v mé thrillerové paměti. Děsivé stránky lidského jednání/selhání nicméně zkoumá velmi solidně, nechybí atmosféra, slušná vodítka, velmi dobří herci i netriviální technická stránka. Znepokojivé hadr. Hlavní hrdina jde tvrdě (a často nezdravě) za svým, jen u toho dělá lehce nesmyslné kotrmelce, ztrácí pistole, nepotřebuje posily, v zásadních situacích jedná neuváženě trauma netrauma. Vadí i přepálená stopáž, ne všechno navíc dokázali tvůrci adekvátně vyložit (opravdu mě nebaví snad až stopovat přehrávání filmu a přemýšlet, kdo co jak proč). Zbytečně překombinované, i tak mrazivě odprezentované. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen v belgických Antverpách. (TheDon)
  • Mo Hayder, autorka knižní předlohy, souhlasila, že se děj filmu nebude odehrávat v Londýně, jako v její knize, ale v Antverpách. Souhlasila i s přejmenováním hlavního hrdiny z Jacka Caffreye na Nicka Cafmeyera (Geert Van Rampelberg). (TheDon)

Reklama

Reklama