Reklama

Reklama

Musím tě svést

všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Ve své komedii rozehrává scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková příběh podivného manželského trojúhelníku. Autorka, která střídavě žije v Praze a v Paříži, nalezla inspiraci ve skutečném případu, který se odehrál na francouzské politické scéně. Události kolem pokusu o diskreditaci vrcholné političky přesadila do domácích reálií. Ministryně Martina žije v neuspokojivém vztahu s neúspěšným manželem Karlem, kvůli své politické kariéře však odmítá rozvod. Karel společně s cynickým kamarádem Otou nastrojí léčku, jejímž cílem je Martinu zkompromitovat. Jednotliví aktéři se ale do bezohledné hry o city zapletou více, než původně zamýšleli. Film stojí především na hereckých výkonech ústředního trojúhelníku – Ivany Chýlkové, Jana Krause a Ivana Trojana. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých snímků poslední dekády, u kterého jsem nevysílala tázavé pohledy na ostatní diváky u obrazovky. Nehemží se to v něm totiž sockama, úchylákama ani bláznama (možná proto, že námět nebyl tuzemský), disponuje příběhem a solidními hereckými výkony. Švih se místy vytrácí natahováním stopáže ilustrativními záběry nočních autostrád, byť příjemně doplněnými ústřední melodií. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení to vůbec nebylo špatné. Chýlková a Trojan ve svých rolích excelují, u Trojana se jedná o zaslouženého lva za výkon ve vedlejší roli, jen Kraus hraje jaksi stejně jako všude jinde - postavě z Gymplu či Vejšky jako by z oka vypadl. Stylem natáčení i hudbou mi to dost připomínalo Samotáře. Příjemná hodina a půl, jen se nemuselo tolik drahocenného času věnovat té dopravě - během těchto prodlev jsem měl jedinečnou šanci si prozkoumat staré okresní SPZ či původní podobu Nuselského mostu před rekonstrukcí. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po hooodně dlouhé době český film,kterému nemám chuť dát rovnou odpad.A může za to jediné slovo:kultivovanost.Skutečně,žádné nutně šokující scény,záběry,žádné zbytečné vulgarismy,žádné samoúčelné vtipy,žádné rádobyoriginální prostředky,žádná trapná akce,žádná touha být 100%cool a nebo alespoň tak nějak být za každou cenu "hollywoodský".Nic takového.Prostě jen obyčejný film,s obyčejným příběhem,obyčejnými starostmi,obyčejnými postavami.Za onu kultivovanost pak lze také hlavně poděkovat všem třem hereckým představitelům,kteří nijak nepřehrávají a jsou vesměs lidští,chcete-li normální a uvěřitelní se vším všudy.Ano,příběh samotný je dost slabý a chatrný zároveň,ale jeho plynulost je příjemná a nechal jsem se celou jeho stopáž na něm pomalu vést.Dost mě naštval až samotný závěr,neboť že bych zrovna u tohoto typu filmu potřeboval nedorčenost,to tedy sakra ne a vůbec se to sem nehodilo!Každopádně,ikdyž nejde o bůhví jak skvělý film,pro mě je to na tu českou bídu lehoučký nadprůměr a myslím,že takovýchto jednoduchých a odlehčených českých příběhů by naše kinematografie potřebovala daleko víc. ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Souhlas s movie - jedině v TV! Takhle jsem tento film shlédla já a byla ráda, že jsem počkala a nechvátala do kina. Mí oblíbení herci tu předvedli ne nepřesvědčivé, ale ani uvěřitelné výkony. Taky jsem z toho rozpačitá asi i z důvodu, že musím pořád myslet, že jsou Ivana a Jan životní partneři, takže ty pokusy o znásilnění byly pro mne více než úsměvné... Každopádně originální námět to aspoň trochu zachraňuje. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné, jak mi ostatní podsouvali, dokonce jsem se několikrát velice příjemně bavil, ale z rozvleklého tempa a celkové neucelenosti trčí skutečnost, že by scénář k odpovídající stopáži potřeboval ještě trochu dozrát. Chybí silnější momenty a pořádně stavěné dialogy, repliky vycházející z úst jednotlivých postav působí trochu jak z knížky o modelových dialozích a kromě Jana Krause se nedá v případě nikoho ze zúčastněných mluvit o herectví. I tak se však jedná o to lepší, co se v lůně české kinematografie narodilo a pochvaly pronesené na adresu Andrey Sedláčkové nejsou jen plky z úcty a odvahy točit v Čechách takové filmy, ale hodnocení za povedený produkt. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Svůj druhý celovečerní film natočila scenáristka a režisérka Andrea Sedláčková na základě soudničky ve francouzském tisku. (Taninaca)
  • V roce 2002 získal Ivan Trojan ocenění Český lev za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. (M.B)
  • Film se měl původně jmenovat „Utajené známosti“ nebo „Musím tě mít“. (Duoscop)

Reklama

Reklama