Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si tak zpětně pročítám oficiální text distributora, zjišťuji, že to je jeden velký spoiler. Ono se toho totiž ve třetím díle opravdu víc nestane (pokud nepočítám některé maličkosti, doslova :P), což je na celých sto minut stopáže docela... slabší. Ale i tak nedokážu hodnotit hůře než třemi hvězdičkami, neboť k téhle filmové sérii zkrátka nedokáži být plně objektivní, nebo co. Protože upřímně, už na začátku mne vytočilo, jak Angelika tvrdí "ne, ne, ne" a když král vytáhne dekret, tak hned "ano, ano, ano". A to nepočítám tu "akci" se šaty... Ale což, Versailles je zkrátka nádherné (zvlášť, když jste tam byli a teď už si zpětně říkáte "á, to znám"), vykreslení zvyků tehdejšího dvoru smutné, ale zřejmě pravdivé a co je nejdůležitější, ten zaprděný perský velvyslanec dostal košem. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Osudy Angélique de Peyrac pokračují po všech frontách. V příběhu se Angélique ocitne na dvoře krále Ludvíka XIV a to na žádost, aby z ní udělal diplomatku a aby přesvědčila perského velvyslance k dohodě dohodě smlouvy. Peršan je sice pohledný, ale sadistický. Do toho různé intriky na dvoře a setkání se satanským kultem. O dobrodružství tu tedy nouze není. Tvůrci se však rozhodli v rámci zachování romantické linie odklonit od původní knižní předlohy a do děje vrátili starého známého ze zcela prvního snímku. Na scéně se objevuje Jeoffrey de Peyrac. Ale ne zase nějak střemhlav. Ponechali v tom určité tajemno a citové probuzení. Touha a cit Angélique nebyli tak silné jako teď. Setkají se? Zdá se, že od tvůrců to byl výborný tah. Atmosféra je naprosto úžasná. Celkově se snímek zdá být o něco lepší než předchozí druhý v pořadí a to jak výpravou, tak i honosnějším dějem. PS: Počítá někdo kolik už měla mužů v posteli a kolik z nich zemřelo? ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Třetí díl o něco lepší než ten předcházející, životnější a napínavější děj, pletky na královském dvoře, perský princ, uherský pretendent trůnu, všichni zamilovaní, limonádka by ovšem na čtyři hvězdičky nestačily. To ty slzy, které mi vytryskly, ač jsem se jim bránil, v okamžiku, kdy Angelika spatřila Jeoffreye poté, co ji zachránil život. Pak vzápětí zcela nelogické vykolejení,, aby mohl příbwh pokračovat, prostě Džofry od Angeliky utíká... ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Třetí díl zas trochu ubírá na zběsilém tempu událostí i na lidovosti humoru, nestydí se být víc pohádkou než červenou knihovnou a přitom lehce přidává na hloubce postav (z kaluže do tůňky, ale přece jen). Ke konci mě, proč si to nepřiznat, i trošku zamrazilo. Takže protentokrát návrat od silnějších dvou ke slabším třem. — Březen 2014: Po čase jsem si to pustil dokonce podruhé, na velké úhlopříčce z blu-raye, co dostaly naše holky k Vánocům, pohodlně se zachumlal do pocitu, že je mi zas deset a sedím ve zlínském Velkém kině na Třech mušketýrech nebo něčem takovém, a jednadvacáté století tiše odplouvalo v dál. Tento druh guilty pleasures bych od sebe nečekal. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príbeh skoro vždy rovnaký, len urodzený milenec sa mení. Ale krásnej markíze, láske z detstva, jednoducho nemôžem dať menej ako tri hviezdy. –––– Ste tu sama? Sama, a spíte nahá?! –––– Láska moja, prišiel som sa pozrieť, ako spíš. Len pozrieť, aby som ťa nezobudil. Utiekol som, a nechcel som s tebou hovoriť. Tvoj život je Slnko a môj podzemie. Odnášam si kúsok večnosti, ktorým je tvoj úsmev, keď spíš. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v létě roku 1965 ve městě Senlis a v okolí zámků Esclimont, Chantilly a Versailles. Interiérové scény vznikaly v ateliérech francouzské společnosti Studios d'Epinay a italské společnosti Cinecittà. (Cucina_Rc)
  • Robert Hossein (Jeoffrey de Peyrac) se v aktuálním ději poprvé objevuje až v čase 01:33:00 (předtím několikrát pouze v retrospektivních záběrech). (noelcoward73)

Reklama

Reklama