Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl Angeliky a taky žádné veledílo, mě osobně celá tahle série dost nudí. I když je Angelika rozhodně kočka tak ty její kecy jsou opravdu unikum. Celou dobu jsem jí sice přál ať dostane co chce(už od prvního dílu jsem jí to přál, ale jen proto aby celá série už skončila). Každopádně kdybych měl hodnotit celou sérii jako komplet dostala by maximálně 2*. Nemám a ani nebudu mít tuhle sérii rád. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... čaruje pelem labutím. Bodá dýkou sirén. Piráty, rabiáty, ostatní vodní živly, naladěné brunátně, naloděné v peřejích "modravých peřin." Kdo na moři na oři, panstvo, ukáže korzár, ach, kapitán jejích niterných hlubin, dokud neodloučí je další zrádné proudy, unášející ji, její zlaté vlny, dál a dál, za oceán. Do cizích krajin. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip, přestává být vtipem, škoda jen, že se toho nedrželi tvůrci série o Angelice, která by dnes mohla být regulerně nazývána seriálem, nebo alespoň miniseriálem. Nastavována kaše, navíc několikrát důkladně převařená vyvolává v ústech pocit "nechutnosti" a velké sytosti, třebas byste měli hlad. Nepovedená historická kulisa, která se s Angelikou táhla v podstatě od prvního dílu je zde ještě mnohem důraznější, stejně tak důraz kladený na "vnady" a bezchybnou krásu hlavní protagonistky, která i kdyby slézala Mount Everest jistě by se nezapomněla namalovat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Podle mě musí mít hrabě Peyrac mezi nohama věčně hladovou pumu. Jinak si nedovedu vysvětlit, že taková karikatura se zipem na ksichtu a chromou hnátou je jediným chlapem na moři, kterému Angelika věnuje kalhotky. Jedině, že by byla slepá; to by se pak k sobě konečně hodili. No nic, musím tě nechat plavat, krasavice, protože ani ty prachy na tebe nemám... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Snímek Nezkrotná Angelika vyzobává motivy z cca 130 stran pětisetstránkového stejnojmenného románu. Vévodu de Vivonne v knize titulní hrdinka samozřejmě svede, zatímco ve filmu stačí trocha vydírání, aby se dostala na palubu královské galéry. Nato padne do rukou piráta d'Escrainville, který ji nejprve znásilní, pak předhodí vězňům v podpalubí a nakonec divokým kandijským kočkám. Že je Rascator Peyracova středomořská identita, kniha pouze naznačuje, ve filmu Joffrey vystupuje zcela otevřeně a vlastní nejen miniharém, ale také ponorku. Vše od dražby otroků v Kandii je čistá fantazie scenáristů, čím víc se vzdalují předloze, tím méně hvězdiček. Ne proto, že bych nechápal, že film je něco jiného než kniha, ale protože filmaři zabrousili hluboko do hájemství pro mě neakceptovatelných absurdit, a to včetně odkazu na ikonickou scénu z prvního dílu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Nechybělo málo a film vůbec nevznikl, nebo alespoň ne s hlavní představitelkou Angeliky Michèle Mercier. Po filmu Angelika a král (1966) se Michèle Mercier rozhodla smlouvu přerušit a odmítla natáčet další filmy. Producent Francis Cosne se sice pokoušel vyjednávat, ale marně. Vrhl se tedy do hledání jiné herečky. Údajně uvažoval o Ursule Andress nebo Claudii Cardinal, ale z projektu nakonec sešlo, protože němečtí a italští koproducenti odmítli angažovat jinou herečku než Michèle Mercier a ohrozit tak své investice. Nakonec znovu zavolal Michèle Mercier a přemluvil ji k účasti na dalších dvou filmech. Herečka si vymínila honorář milion franků za každý film, což byla oproti předchozím honorářům obrovská změna. V dodatečných klauzulích smlouvy si vymohla, že ani tentokrát se na plátně neukáže nahá. Dala si rovněž písemně potvrdit, že na náklady produkce bude používat svůj vlastní automobil Mercedes 600. Natáčení probíhalo v roce 1967 především v Tunisu, konkrétně ve městečku Sidi Bou Said, a ve studiích italské společnosti Cinnecità. (Cucina_Rc)
  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama