Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

A další díl o velké lásce, ve kterém se Angelika de Peyrac, alias de Belliére (Michele Mercier) za doprovodu starého Savaryho (Pasquale Martino) vydává hledat svou životní lásku Jeoffreye (Robert Hossein), který je teď znám pod jměnem Rescator. Její umění ovládat muže se ovšem trochu zvrtává. A tak je jednou znásilněná a několikrát skoro znásilněná, aby nakonec byla prodána na trhu otroků na kouzelném ostrově Kréta. Z dalších postav je nutno zmínit vévodu de Vivonne (Christian Rode s hlasem Jean-Louis Jemmy), kterého Angelika přinutí k pomoci. Ten z ní ale tak slintá, že se jí pokusí znásilnit. A pak markýz d'Escrainville (Roger Pigaut), pirát a feťák, který milou Angeliku nemilosrdně znásilní, aby ukázal svoji převahu. Zcela neuvěřitelná je Rescatorava skrýš ve skalisku v moři, kam je přístup jen pod vodou. A nemůže tam chybět potřebný harém, aby Jeoffreye utěšovali. Ale když zjistí, že je Angelika v nebezpečí, neváhá udělat vše, aby jí zachránil. Zlato si dokáže vyrobit, vede soukromou válku proti francouzskému králi a Angelice vyčítá její nevěru s francouzským králem. I když ten byl jedním z mála, který se do její sukně nedostal. Rescator Angeliku vykoupil, aby si užívali chvíle štěstí, aby nakonec byla unesena chlípným d'Escrainvillem. Napětí tomu nechybí, ale některé zápletky jsou tak nesmírně složité, až zvrhlé. A co na to nebozí galejníci? ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená uživatelka NinadeL (s níž se ovšem přespříliš často názorově rozcházím) to napsala výstižně - spolu se změnou žánru i moje nadšení upadá. Navíc, s přibývajícími díly má Angelika jako celek kvalitativně sestupnou tendenci. Proto se tu již méně objevují známí herci z prestižních pařížských divadel, bodejť by se hrabali točit někam do Afriky. Několik nových zajímavých typů se tu ale objevuje, například Roger Pigaut nebo Arturo Dominici. Ovšem s poklesem mého nadšení mi pak připadají i směšnější některé zápletkové excesy. Typu, kdy von si pro ni přijde na loď a vona to prochrápe v podpalubí. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

... čaruje pelem labutím. Bodá dýkou sirén. Piráty, rabiáty, ostatní vodní živly, naladěné brunátně, naloděné v peřejích "modravých peřin." Kdo na moři na oři, panstvo, ukáže korzár, ach, kapitán jejích niterných hlubin, dokud neodloučí je další zrádné proudy, unášející ji, její zlaté vlny, dál a dál, za oceán. Do cizích krajin. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Do háje!!! Kde je Jean Rochefort?!? To už mi vážně nezbývá, než se zaměřit na tu blonďatou husu v hlavní roli? Neskutečně jalový díl, žádní satanisti, žádné jedy, aspoň ty kočky trochu napravily jeho reputaci. A vůbec, kde to má nějakej děj? I film s 80minutovou stopáží by měl mít děj. Doufám, že finální část bude na trochu lepší úrovni. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl už mizí stejně tak jako několikanásobně unesená Angelika za obzorem... Na tenhle sem se obzvlášť těšil, páč je zde spousty vody, pirátů, námořníků, bukanýrů, kurdějí, galejníků, dokonce i sodomistů (v podpalubí). Zrovna ti úchyláci, kteří se skrývají v útrobách ve mně zanechali velký dojem (už jako když sem viděl Angeliku jako malej). Taková jako odstrašující scéna. Ale úchylák ani sodomista ze mě nevyrostl, zas tak velkej dojem to nebyl :o). Další podobně silný okamžik je na dražbě. Tam si divák může nejvíce vychutnat ladné křivky Angeličiny :o). Jen co se týče těch chlapů, tak už nám holka nějak měkně, kde sou ty časy (díly), kdy si to během jednoho filmu "rozdala" postupně se třema borcema. Tady je to pouze s Pejrakem. Je vidět, že už je natolik vychytralá, že i složité situace dokáže vyřešit jinak než-li "tak už si lehni na záda, to bude prima brigáda". No, ještě jedna neděle se sultánem a bude to za mnou a pak už zase pár let pauzička. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (8)

  • Když přijde kapitán do kajuty Jeoffreye de Peyraca alias Rescatora (Robert Hossein) oznámit, že potopili admirálskou galéru, je téměř přes půl kajuty vidět mohutný stín mikrofonu. (jlumos)
  • Nepříjemným zážitkem pro Michèle Mercier bylo natáčení scény, v níž je znásilněna v podpalubí. Pomyšlení na ni ji děsilo a byla z toho špatná několik nocí předem. Když se na ni vrhla skupina statistů se vzhledem kriminálníků a se špinavýma rukama, roztrhali jí šaty, dotýkali se jí všude a počínali si jako divoši. Jeden z nich - ten co měl pouta na rukou - jí dokonce zasadil prudkou ránu do prsou. Scéna Michéle Mercier natolik traumatizovala, že omdlela doopravdy a otoky na prsou jí zůstaly téměř dva roky. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama