Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších dílů. Po šílené a nehodící se disko písničce v titulkách se Asterix a Obelix vydají zachránit dvojici Galů vypadajících jako Ken a Barbie. Aby se k nim dostali, musí se načas přidat do cizinecké legie, procestovat Afriku a nakonec vyhrát Cézarovy hry v Koloseu. Vtipy jsou skvělé, hlavně Obelix, který neustále celý film nechápe kdo je jeho přítel a kdo ne, nebo když je legračně zamilovaný do Barbie. A nakonec zjistíme i kdo zničil Koloseum. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší filmový Asterix všech dob! Jistě, jsem ovlivněn tím, že to bylo moje první asterixovské setkání, ale to naprosto neovlivní můj pohled na tento film. Už jen úvodní (a závěrečná :) hudba tomu musí dát za pravdu. Je pravda, že 12 úkolů tomu šlape na paty, ale i tak tohle mám nejradši. Měl jsem spoustu komiksů s Asterixem, ale tohle je vskutku skvělá vzpomínka na mé mládí, kdy jsem to sledoval dokola. Idefix, Asterix, Obelix a jeho zamilovanost mě dodnes doprovází světem. Vskutku legendární dílo, u jehož intra se mi chce plakat štěstím a nostalgií. Nemohu jinak, pět. // Viděl jsem a vždy budu v českém dabingu. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoducho paráda. Asterix s Obelixom v najlepšej forme na záchrannej výprave za Falbalou obcestujú pol sveta a veľa ľudí pritom príde k úrazu. Priznávam, že filmy o Asterixovi originalitou nehýria, ale zato sú úžasne vtipné a roztomilé. V tomto diely mi vadil len trochu odfláknutý záver, inak si zaslúži absolutórium. 9/10 ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TAK TO SE JĚŠTE UKÁŽE, KTO Z NÁS JE DEBIL A KTERÝ Z NÁS JE KRETÉN." __ Výborné hlášky a dialógy (české dialógy Jiří Křižan), krásna animácia a parádna hudba korunujú tento diel za najlepší s celej série a podľa mňa sa jedná aj o jeden z najlepších animovaných filmov všetkých čias! Svojho času (a vlastne aj teraz) sme sa s kamarátom šúlali na scénke keď rímsky veliteľ oboznamuje legionárov so životom v cudzineckej légii a jeden Bretónec sa stále pýta: ,,WHAT HE SAYS?" a Riman zase na to: ,,ČO TO POVEDAL?". Takýchto skvostov je tu viac, spomeniem ešte: ,,KDE SÚ TU INFORMÁCIE?" ,,NEVIEM, OPÝTAJ SA NA INFORMÁCIACH." , alebo: ,,JÁ JSEM KLIDNÝÝÝÝÝÝÝ!!!" Musím povedať, že 4* dávam hlavne kvoli tomu, že film som videl po dlhšom čase so slovenským dabingom a ten my veľmi nesedel. Záver ako z Ben Hura. __11. 3. 2008 - po dlhom čase opäť vzhliadnuté s prvotriednym českým dabingom pri ktorom som sa náramne bavil a zaspomínal si na detstvo, keď som to na VHS videl nespočet krát až sa nakoniec potrhala :-(. 5* si tento diel rozhodne zaslúži. ,,CHTĚLS TO TU OŽIVIT CO, DESÁTNÍKU A POVEDLO SE TI TO." ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Asterix chce konkurovat disneyovkám. Zmizel sofistikovanější humor (až na výuku Obelixe v tom, kdo je v daném momentu přítel), malba je kýčovitější (krajina a milenecký pár), přibyla dobrodružství plná žvížátek (Idefixův boj s krysami) a to vše v disco rytmu osmdesátých let. Není to špatný animák, ale s komiksem nemá mnoho společného. Začalo rozmělňování příběhu tak, aby byl přístupný širšímu publiku a kvalita značky Asterix se začala vytrácet. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)

Reklama

Reklama