Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako animovaný buran, ale mě tento díl nějak nevzal. Snažil jsem se celou dobu najít něco, proč by se mi to mělo líbit. Neúspěšně! Vtipných scén je sice možná hodně, ale mě nerozesmály. Charaktery postav suché a ke konci mě už nudilo, jak Obelix pořád všechno kolem sebe mlátil a bořil. Fandům Asterixe nechci nic brát, ale pro mě to byl průměrný animák. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy - a to ještě pořád hodně mhouřím obě oči! Nezabrala ani nostalgie dávných dětských let, kdy byli galští bojovníci mí hrdinové... Holt, časy se mění a vkus nejinak. Aspoň bych ale ráda zdůraznila, že pár vtipných scén se ve filmu přece jen našlo - třeba úprava římského kolosea nebo český dabing (pozor možný SPOILER nebo přinejmenším znechucující poznámka: Asterixe dabuje Vinnetou, Obelixe mutující Marge Simpsonová, hrdinného Tragikomixe Princ ze Tří oříšků, Falbalu zas Anička z Ulice...). Navíc tahle kreslená verze dalece předčí ty dle mého soudu trapné hrané pokusy. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Klasická Astérixovka a nutno dodať, že jedna z tých najlepších. Astérixovkám dať menej ako 3x* nemôžem, veď som predsa fanúšik (komiksom sa naozaj kreslene filmy nevyrovnajú, ale aj tak si myslím, že sú skvelé). A ako som už spomenul Astérix a prekvapenie pre Cézara je jedna z tých najlepších, takže dávam hviezdičiek štyri. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a překvapení pro Cézara dokládá rozmanitější možnosti animovaného filmu oproti sešitovým předlohám, byť jsou sami o sobě kultem. Romantické linie jsou divácky atraktivní, a když k tomu připočteme nemotornou těžkopádnost prostoduchého siláka, je o slibnou základní zápletku postaráno. Je hřmotnější a zběsilejší, s jízlivou drzostí si vychutnává výdobytky vlastního výsostného postavení a vše směřuje ke svému cíli, kterým je demonstrativní přehlídka nejmocnější říše a porobených barbarských národů. Nebýt té zpropadené galské vesnice v zapadlém koutě Armoriky! Římští legionáři jsou blázni, obchodníci s otroky nemají vždy zaručený výdělek a pro oba hrdiny je aréna gladiátorského cirku jen příjemným zpestřením na cestě za spravedlností. Překvapen je Caesar i celá jeho říše, nikoli ovšem hlavní hrdinové. Příjemné k odreagování, více netřeba. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Asterix chce konkurovat disneyovkám. Zmizel sofistikovanější humor (až na výuku Obelixe v tom, kdo je v daném momentu přítel), malba je kýčovitější (krajina a milenecký pár), přibyla dobrodružství plná žvížátek (Idefixův boj s krysami) a to vše v disco rytmu osmdesátých let. Není to špatný animák, ale s komiksem nemá mnoho společného. Začalo rozmělňování příběhu tak, aby byl přístupný širšímu publiku a kvalita značky Asterix se začala vytrácet. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama