Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Asterixi, jsou to přátelé?" Pravděpodobně jediný kreslený díl Asterixe, který mi v dětství unikl a ke kterému jsem se dostala až deset let poté, co už jsem ostatní uměla citovat zpaměti. Asi i proto ho nemůžu nazvat svým nejoblíbenějším dílem ságy, ale to to nic nemění na tom, že přesně takhle si to nejlepší z Asterixe představuju: kreslená pohádka (zdánlivě) pro děti, jejíž humor někdy pochopí lépe jejich rodiče. "Vot hí sééz?" ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Připravte pekáče! Môj najoblúbenejší filmový Asterix! Vyrastal som na ňom, pozerával som ho na VHSke každý druhý deň a poznám ho ešte stále celého naspamäť. Papierová predloha je však oveľa vtipnejšia a vo viacerých scénach sa úplne líši. Aj napriek tomu je však toto animované dobrodružstvo skvelo spracované. Nezabudnuteľné hlášky a humor hlavne pre dospelých. Má to však také neskutočné čaro, že to milujú aj deti. Splendid. Márvls. Vandrful. Jeden z najlepších animákov vôbec a aj po toľkých rokoch na neho nedám dopustiť. Co si říkal krtku? ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

ale no jo, no... už jsem se nějak nedovedl dost oprostit od svého dospělého a vnímal jsem to asi dost normálníma (a trochu snad i kritickýma) očima... samozřejmě se tu a tam vyskytne univerzálně humorná scéna, ale většina z nich sází na fackovací vtipy a la šimon a matouš... být mi o dvacet míň, asi jsem z toho odvařenej, ale dnes se mi hlavně sbíhaly sliny na ty odvařený divočáky. 60% ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů můj nejoblíbenější. Příběhově nejepičtější i nejzábavnější podívaná s krásně zpívající a i v komiksu sexy vypadající Falbalou :-) Třeba takový úsek na stráži přímo miluju:"Si tady nový?!?...Tak si zapiš za uši, že na Galy nebudeš nikdy útočit, rozumíš, debile jeden zelenej??"...Ze všech galských vesnic je tahle ta nejnebezpečnějších, nikdy tam nelez kreténe!..." :-) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoducho paráda. Asterix s Obelixom v najlepšej forme na záchrannej výprave za Falbalou obcestujú pol sveta a veľa ľudí pritom príde k úrazu. Priznávam, že filmy o Asterixovi originalitou nehýria, ale zato sú úžasne vtipné a roztomilé. V tomto diely mi vadil len trochu odfláknutý záver, inak si zaslúži absolutórium. 9/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno