Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Ak rátam filmovú verziu Asterix a Kleopatra tak Prekvapenie pre cézara je pre mňa druhým sklamaním vo svete Asterixových filmov. Film vychádza s komiksu Asterix Gladiátorom z ktorého si berie príbeh o únose člena osady a jeho následnou rescue mission.Akurát namiesto v komikse uneseného barda Kantatrixa je tu unesená Falbala s milencom.To by nevadilo ale celé je to akési spomalené a bez patričnej šťavy, ktorá je tak známa v Asterixových filmoch.Navyše kresba mi prišla dosť odfláknutá,popravde aj skvelých 12 úloh pre Asterixa zo 76´ vyzeralo značne lepšie.Ale to je v podstate detail ktorý sa Uderzovi a Goscinymu dá v pohode odpustiť. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Perfektní ústřední písnička, kterou si pamatuju ještě z dětství. Děj je ovšem poněkud spletitý i pro dospělé, natož pro děti. A Idefixova nekonečná "plavba" kaskádovitým systémem stok obsahuje tolik pádů hloub a hloub, že musel skončit několik kilometrů pod zemí. Ale nuda to není. :) | "Ten chlap má děsnej kamenopis, nepřečtu to." ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Připravte pekáče! Môj najoblúbenejší filmový Asterix! Vyrastal som na ňom, pozerával som ho na VHSke každý druhý deň a poznám ho ešte stále celého naspamäť. Papierová predloha je však oveľa vtipnejšia a vo viacerých scénach sa úplne líši. Aj napriek tomu je však toto animované dobrodružstvo skvelo spracované. Nezabudnuteľné hlášky a humor hlavne pre dospelých. Má to však také neskutočné čaro, že to milujú aj deti. Splendid. Márvls. Vandrful. Jeden z najlepších animákov vôbec a aj po toľkých rokoch na neho nedám dopustiť. Co si říkal krtku? ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Bez diskuze pro mě nejvtipnější film s dvojicí Asterix a Obelix se skvělým a jedinečným českým dabingem. Nespočet kultovních hlášek a jedinečnýcc vtípků. Namátkou pár krásných citátů: :-) Briseradius: Konec. Šmytec. Šlus. Loučím se s tebou. Caius Obtus: Kam jdeš? Briseradius: Půjdu radši prodávat preclíky. (Vypadne z okna.) :-D Lazebník: (zženštilým hlasem) Milí hošové... svlíkněte se. :-D Obelix: Mám žaludek prázdnej jako špajz po svatbě. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento díl Asterixe mě pobavil zatím nejvíc. Je totiž opravdu vtipný. Pro mne je to další důkaz, že dobrému kreslenému filmu nesahá digitální film ani po kontníky. Všechny figurky jsou zde nádherně rozanimovány, opravdová pastva pro oči. Nemůžu taky nezmínit, že tento díl je jako jediný opatřen důstojným českým dabingem. Stará zlatá česká dabingová škola. To v Asterixovi v Británii je vidět, jak dokáže odfláklý dabing zprznit celý film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)
  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)

Reklama

Reklama