Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (234)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v našich seriálových vodách (a že poslední roky není o překvapení nouze). Vodnictvo ve velmi lákavém složení (Bartoška, Hejma, Langmajer, sexy Jeziny, Holub, Poláková, Babčáková atd atd) a s moc velmi zábavnými přirovnáními k současné společnosti a historii. První třetinu seriálu jsem se hodně bavil a žasl, kolik nápadů se do tohoto počinu vlezlo. Potom už jsem byl nucen sledovat seriál v práci a nebylo to ono, ale nutno dodat, že i nápadů ubývalo. Stejně mi to ale přirostlo k srdci natolik, že jsem se vydal na výlet na Vyšehrad. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nápady výborné, provedení kolísavé. Dotáhnout vedlejší herecké výkony, nenatahovat na 13 dílů a především (!) nesmáznout několik hlavních postav v polovině (odjeli...), byla by to světová "pohádka". jedna hvězda mínus za příšerně spoilerující "uvidíte příště". ... PS: ("Jak můžu mít deziluzi, když jsem neměla ani iluzi"). ()

Reklama

anura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněná příležitost. Seriál měl potenciál cca do 3. dílu, pak to s ním šlo sešupem z kopce. A na vině je scénář, jakoby byl psán na koleni před každým natáčením, nebo se v průběhu točby změnil rozpočet, odešli hlavní aktéři, scénárista našel na psaní někoho jiného. Epizodní figurky převzaly otěže hlavních rolí (kardinální chyba) a vtip, kterým bavil fiktivní vodnický svět, se totálně utopil v plytkých scénách. Z komického seriálu mexická telenovela. Esmeralda nebo Divoký anděl hadr. Poslední 3- 4 díly takové utrpení, že jsem nebyla schopna dokoukat závěrečný díl. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem úplně poprvé uviděla upoutávku v televizi, říkala jsem si, co to proboha zase vymysleli za hovadinu. Nakonec mě ale přece jen zlákala vidina Kryštofa na obrazovce, a tak jsem se na seriál začala online dívat, když už byl v televizi šestý díl ... Říkala jsem si, že to prostě zkusím, že to kvůli Kryštofovi vydržím ... Vlastně se mi do sledování ani zas až tak nechtělo ... Jenže po shlédnutí prvního dílu, kdy jsem se smála snad od začátku do konce, jsem totálně změnila názor a ještě ten den sjela všechny díly, které mě zatím chyběly. Pak už jsem netrpělivě čekala na páteční večery a nemohla se dočkat, co nám zase tvůrci naservírují. Musím říct, že svět vodníků měli scénáristi opravdu dokonale promyšlený. Navíc všechny ty legendární hlášky, kterým se směju ještě teď! Konečně po dlouhé době se zase někdo pustil do seriálu, který nesmí být brán vážně a který dokáže svým občas až primitivním vtipem pobavit snad úplně každého. Vůbec bych se nebránila, kdyby se tvůrci rozhodli pro druhou řadu! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen zmatený, on je přímo pomatený. Postavy se chovají jako smyslu zbavené, jednají v rozporu se svými předchozími činy i prohlášeními, dějové linky vedou do ztracena, Laušmana pořád dokola chtějí zabít, nechtějí, pak zase chtějí..... Každým dílem to jde víc a víc do háje, rozplizlosti a nudy. ______ Myslím, že už to otrávilo i některé herce. Jiný důvod, proč ze seriálu zčista jasna v půlce odešly hlavní postavy, totiž není. Prostě už v tom nechtěli hrát. Takže najednou zmizí a už se nikdy neukážou důležité figury vodnice Johanky, jejího nápadníka i jejího otce. Na dlouhou dobu si dal relaxační pauzu i naivní kriminalista z Králíků. Vlastně odešly zejména sympatické postavy a zbyly jen zlé nebo pitomé (zejména podzemní Krysa). ____ Fungování vodnického světa je překombinované a nedotažené, vztah ke katolické církvi nepochopitelný a plný rozporů (dělat satiru na církev - to jako vážně, dneska a v tomhle státe? Nejsme Polsko!). Přirovnávání fiktivního světa vodníků k holocaustu a k Janu Palachovi je teatrální a přinejmenším nevkusné. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)
  • Během křtu dětí ve 4. díle vodnický kněz Jaromír Dulava ponoří do vody jedno z dětí, při následném záběru, kdy ho vrací matce, je však naprosto suché. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama