Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (234)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku se seriál po pár dílech neuvěřitelně rozplizne v nedějovost a vztahovost telenovely, aby ke konci opět nabral dech k velkolepému finále. Navzdory svému názvu obsahuje jen pár postav, u kterých by člověk neviditelnost a neslyšitelnost ocenil, třeba takoví Bartoška a Hádek ve svých rolích nijak zvlášť nezaujali. Naopak jsem poprvé slyšel Sobotův civilní hlas, a nikdy bych neřekl, že může existovat byť jen desetiminutové dílo, ve kterém se tenhle herec nezasměje. Tady vydržel absolutně vážný až do smrti. Nejúchvatnější výkon předvedla Barbora Poláková, jedině díky ní se dala přežít i ta nudná střední část seriálu. Co se týče dějové stránky, pravda, bylo zde pár věcí z morálního hlediska né zrovna nejčistší. Za á, adorace tunelářů. Vůbec bych se nedivil, kdyby jedním ze sponzorů díla byl Janoušek, Langmajer ho svým vzhledem celkem připomínal. Naopak bych vyloučil jako sponzora Rittiga, to by pak totiž musel hrát hlavní roli typově jinej herec, třeba Jandák. A za bé, tvůrci, herci, koneckonců i diváci mají velké štěstí, že seriál evidentně neviděl kardinál Duka. Když mu tolik vadilo jisté divadelní představení, nedokážu si představit, jak musel řádit při tomhle. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký seriál, kde ti naši herci taky můžou něco zahrát. Většina z nich si role vyloženě užívá a už jenom ta radost, to jak je to baví, se cení. Má to celkově nějaký příběh, který někam směřuje, vodnický svět se všemi specifiky, mytologii, není to vůbec špatné. Hlavně- je to sranda. A něco pro srandu králíkům, to už se tady moc nenosí, takže jsem rád, že se zase něco po delší době objevilo. Pro vzdělanější a bystřejší diváky i spousta náznaků, odboček a teologických vtípků jako bonus. ČT se tentokrát vcelku pochlapila. Dal bych z radosti i plný počet nebýt těch zmršených posledních čtyř dílů.75% ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se bavila velmi dobře, první díl byl naditý originálními výrazy, nápady a narážkami na politiku, tvůrci se snažili do prvního dílu nacpat všeho co nejvíce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ptákovina na odreagování a když se nebudu nudit, tak proč ne. Sobota s Bartoškou jsou dobrá dvojka. Langmajer je výborný a to ho zrovna moc nemusím. Je to stále vtipné a nenudím se, zvláště ty narážky na politiku a kšeftaření. Taky Poláková a Babčáková se vyřádí. A vůbec, já mám na vodníky slabost / hlavně v podání Josefa Dvořáka / :-) Ať žijou, tak si na ně dám jednu třicetiletou ze Štrbského plesa. Kámen! ( Teda už bych měla s tím burčákem fakt přestat ) - to je ale mezi nebem a dnem........... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou nápad v českých luzích a hájích. Absurdní humor a recese, jakoby tenhle seriál předurčovaly k nezapomenutelným zážitkům. Jenže je to bohužel celé zpracované poněkud nešikovně, až těžkotonážně, místy se člověk královsky baví a místy zklamaně mhouří oči nad nedotaženým vtipem. Nápad je opravdu dobrý, líbí se mi (záměrně) absurdní zvraty v ději, bohužel je však pravdou, že seriál byl šitý horkou jehlou a to, co mu nejvíc chybí, je řemeslo. Chtělo by to vypilovat vtipy, pointy a mohl to být (k dnešnímu dni 5/10/14) kultovní, dokonalý seriál. Opravdu mě to mrzí, protože potenciál tu je. Popravdě řečeno je to od dob Arabely po dlouhé době český seriál, na jehož pokračování se zatím i přes všechny mouchy těším:-)). ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bída, která si na něco hraje ale nemá na to. Poetiku vzoru Konce vodníků v Čechách to nedosahuje ani omylem. Lehkost , vtip, to vše tomu chybí. Jediné co stojí za hvězdy jsou ty české hvězdy - známé ksichty, které se tam mihnou na jeden metr čtvereční rekordně. PS: Tak jsem to shlédl po dvou letech celé a musím říct, že zvedám hodnocení z jedné na tři hvězdy. Poprvé jsem viděl jen první díl a nedal to, ale když se člověk dostane k třetímu a naladí se na vlnu tohoto seriálu tak to není špatné a dokonce je to místama i vtipné. Pozitiva: 1) námět - odvaha jít do žánru, který fungoval kdysi ale dnes.... 2) špičkové obsazení - některé role nezapomenutelné v pořadí Bára Poláková, Sobota ( jak ho nemusím, tak tady hraje v příjemné roli ), Chýlková, team jezin 3) sluníčko, voda, holky v bikinách ( kombinace, která zaručuje min. dvě hvězdy ode mne) 4) exteriéry a interiéry na jedničku . Nedal jsem čtyři hvězdy, protože: 1) nebylo to až tak vtipný a některé díly šly do nikam se neposunující nudy 2) iritovalo mne to parodování církve ( trochu jak za dob komunismu ) 3) sluníčko, voda, holky v bikinách a oplodňování a přece tak důsledně bez nahoty jak v prudérním americkém seriálu ( možná si tvůrci fandili, že by to mohlo být i pro děti, ale to fakt není ) ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Do tajemné podzemní říše pod Vyšehradem vcházejí Vodní lidé přes kapli na hřbitově, na které je nápis „Neztrácet hlavu, Jan Křtitel“. Jak známo, Jan Křtitel ji ztratil. (sator)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama