Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (234)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu fiktivní svět vodníků, který je propracovaný, na straně druhé politická satira? Tak si tvůrci měli vybrat - vybrali si ty vodníky, jen hlavní postava je z polticko-kriminálního prostředí, s přibývajícími díly přibyla nuda a pak církev a nyní je to vcelku zajímavé a jsem zvědavý jak to dopadne (dopadlo to tak nějak smířlivě). Ale směs to je celkem nesourodá. A ještě jsem zapomněl na (ne)vyřešenou romanci a zmizení dvou postav, které jsem zprvu pokládal za hlavní, tak nejspíš tak hlavní nebyly. Pochvala k Barboře Polákové za dobré zahrání blbé blondýnky - zlatokopky. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Nápady výborné, provedení kolísavé. Dotáhnout vedlejší herecké výkony, nenatahovat na 13 dílů a především (!) nesmáznout několik hlavních postav v polovině (odjeli...), byla by to světová "pohádka". jedna hvězda mínus za příšerně spoilerující "uvidíte příště". ... PS: ("Jak můžu mít deziluzi, když jsem neměla ani iluzi"). ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že jsem seriálu příliš nevěřil, asi za to mohla ta modrá v hodnocení a mé zkušenosti s valnou většinou českých seriálových počinů. Teprve v průběhu sledování mi došlo, že se uživatelé jen snažili tou červenou nerozrušit vodníky. Já jsem si totiž setkání se všemi svéráznými postavičkami docela užil, a přestože to občas zaskřípalo, velice dobře jsem se bavil. Silně mě překvapilo zmizení části důležitých postav, i když to bylo v ději vysvětleno, působilo to na mě trochu zvláštně. Ale to je vlastně jedno, humor se nevytratil a seriál na mě fungoval jako nenáročná zábava více než dobře. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se bavila velmi dobře, první díl byl naditý originálními výrazy, nápady a narážkami na politiku, tvůrci se snažili do prvního dílu nacpat všeho co nejvíce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Je to ptákovina na odreagování a když se nebudu nudit, tak proč ne. Sobota s Bartoškou jsou dobrá dvojka. Langmajer je výborný a to ho zrovna moc nemusím. Je to stále vtipné a nenudím se, zvláště ty narážky na politiku a kšeftaření. Taky Poláková a Babčáková se vyřádí. A vůbec, já mám na vodníky slabost / hlavně v podání Josefa Dvořáka / :-) Ať žijou, tak si na ně dám jednu třicetiletou ze Štrbského plesa. Kámen! ( Teda už bych měla s tím burčákem fakt přestat ) - to je ale mezi nebem a dnem........... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Neviditelní mají hlavní problém v tom, jak jsou jednotlivé díly natáhnuté. Vtipné scény se v seriálu občas najdou, ale rozhodně jich není tolik, aby to vydalo na 50 minut. Nestačí ani ta rádoby detektivská zápletka, která je hodně nedokončená. Dvě hvězdičky dávám za několik výborných postav: komisařka, ta blbá blondýna, Laušman... :) ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)
  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)

Reklama

Reklama