Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (240)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál není jen zmatený, on je přímo pomatený. Postavy se chovají jako smyslu zbavené, jednají v rozporu se svými předchozími činy i prohlášeními, dějové linky vedou do ztracena, Laušmana pořád dokola chtějí zabít, nechtějí, pak zase chtějí..... Každým dílem to jde víc a víc do háje, rozplizlosti a nudy. ______ Myslím, že už to otrávilo i některé herce. Jiný důvod, proč ze seriálu zčista jasna v půlce odešly hlavní postavy, totiž není. Prostě už v tom nechtěli hrát. Takže najednou zmizí a už se nikdy neukážou důležité figury vodnice Johanky, jejího nápadníka i jejího otce. Na dlouhou dobu si dal relaxační pauzu i naivní kriminalista z Králíků. Vlastně odešly zejména sympatické postavy a zbyly jen zlé nebo pitomé (zejména podzemní Krysa). ____ Fungování vodnického světa je překombinované a nedotažené, vztah ke katolické církvi nepochopitelný a plný rozporů (dělat satiru na církev - to jako vážně, dneska a v tomhle státe? Nejsme Polsko!). Přirovnávání fiktivního světa vodníků k holocaustu a k Janu Palachovi je teatrální a přinejmenším nevkusné. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu fiktivní svět vodníků, který je propracovaný, na straně druhé politická satira? Tak si tvůrci měli vybrat - vybrali si ty vodníky, jen hlavní postava je z polticko-kriminálního prostředí, s přibývajícími díly přibyla nuda a pak církev a nyní je to vcelku zajímavé a jsem zvědavý jak to dopadne (dopadlo to tak nějak smířlivě). Ale směs to je celkem nesourodá. A ještě jsem zapomněl na (ne)vyřešenou romanci a zmizení dvou postav, které jsem zprvu pokládal za hlavní, tak nejspíš tak hlavní nebyly. Pochvala k Barboře Polákové za dobré zahrání blbé blondýnky - zlatokopky. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro pražské vodníky mám coby Pražák slabost. A není to kvůli skvělému Dr. Mráčkovi, ale kvůli Andreji Gjuriči a jeho nádherné knize o Praze a Kampě - Kam běží modrá liška... Proto jsem i díky masivní reklamě, která je byla na veřejnoprávní ČT vpravdě bombastická moc těšil. Nechci hodnotit po prvním dílu, ale zatím jsem celkem rozpačitý. Nasazení známých herců a serebrit co do rozsahu je seriál srovnatelný se socialistickými Chalupáři, což však není vždy ku prospěchu věci, protože sérebrity většinou hrát neumí což je i většinou znát. Zatím tam byl kde kdo, chyběl mi tam božský hérec Kája Gott, no ale nechme být a nesuďme po pilotu... Osobně jsem moc nechápal to jakoby dokumentární schéma a sdělované poznatky vodníků do kamery... navíc řada narážek na pražské kmotry byla tak tupě podaná až byla trapná. Ale zase oceňuji poměrně detailně rozpracovanou tu vodnickou mytologii a celý jejich svět, kde voda je tím hlavním ať už se jedná o prostředek k přežití či pouhý chlast :-). Zatím bych tomu dal prostor a určitě se podívám na další díl. Nicméně jsem očekával trochu výraznější vůni puškvorce a tak jsem mírně zklamán. Tři akvageny. Zatím. * * * ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době něco, na co jsem se v ČT docela těšil, jak na základě tématu, tak především dobře vypadajících trailerů. Po první episodě to zatím nebudu hodnotit, ale přesto dost věcí mi přišlo zvláštních - jak je ostatně na veřejnoprávní TV poslední dobou zvykem. Především mi uniká význam toho, proč na jednu stranu naberu poměrně reprezentativní výběr slušných herců (excelují Sobota, Langmajer nebo Chýlková), a na straně druhé je promíchám se strašidelně vyhlížejícími pseudocelebritami, zvláště vodnická rada se jimi hemží - Ondřej Hejna, kterého proboha dokonce nechali (opakovaně) mluvit ve stylu "paní nesu vám psaní", taková ta modní blogerka Františka, a jiné příšery, vybrané dle nejasného klíče... Co alespoň místy funguje je humor, především různé vodnické vtípky a narážky, ale i tady mám pocit, že v trailerech ty pointy vynikly mnohem lépe, než tady, podivně pospojované něčím, co pravděpodobně měl být pokus o nějakou společenskou satiru. Šanci tomu ještě dám, v naději, že pilot byl takový zmatený protože je to pilot. EDIT po 12 episodach - nastesti pseudocelebrity jen ukázněně dělají křoví, vodnická mytologie je docela propracovaná a temná, a humorných narážek je tak akorát. Takže nakonec jeden z nejzajímavějších českých počinů posledních let. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno