Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (232)

togaf 

všechny recenze uživatele

První půlkou seriálu jsem byla nadšená. Hravé odkrývání vodnického světa mě bavilo, bavila mě tupá pipina Báry Polákové, krásná vodnice Kristýna Boková-Lišková, jeziny a Jiří Langmajer. Pak odešla Johana, odhalilo se, kdo je Krysa a celé to začalo směřovat...kam vlastně? K politické satiře? A co ten neuzavřený konec?! Očekávaly se snad další série? I kdyby ano, stejně to bylo nekonzistentní. Škoda. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Nemusí pršet, stačí když v rámci televizní produkce české provenience odkápne jednou za čas do éteru něco nápaditého, což se v tomto případě rozhodně stalo. Zpočátku jsem tomu sice příliš důvěry nedával, ale o to víc mě těší výsledek, který přenesl na obrazovky funkční vodnický svět a který svou přesně mířenou satirou a chytrým humorem plave ve vodách současné zábavy velmi zdatně. Pro mě jsou tedy Neviditelní příjemným překvapením, jemuž nechybí originalita a kvalitní herectví. Roztomilá blbka Barbory Polákové a neortodoxní páter Radka Holuba jsou naprosto dokonalí. Kámen. 80 % ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem úplně poprvé uviděla upoutávku v televizi, říkala jsem si, co to proboha zase vymysleli za hovadinu. Nakonec mě ale přece jen zlákala vidina Kryštofa na obrazovce, a tak jsem se na seriál začala online dívat, když už byl v televizi šestý díl ... Říkala jsem si, že to prostě zkusím, že to kvůli Kryštofovi vydržím ... Vlastně se mi do sledování ani zas až tak nechtělo ... Jenže po shlédnutí prvního dílu, kdy jsem se smála snad od začátku do konce, jsem totálně změnila názor a ještě ten den sjela všechny díly, které mě zatím chyběly. Pak už jsem netrpělivě čekala na páteční večery a nemohla se dočkat, co nám zase tvůrci naservírují. Musím říct, že svět vodníků měli scénáristi opravdu dokonale promyšlený. Navíc všechny ty legendární hlášky, kterým se směju ještě teď! Konečně po dlouhé době se zase někdo pustil do seriálu, který nesmí být brán vážně a který dokáže svým občas až primitivním vtipem pobavit snad úplně každého. Vůbec bych se nebránila, kdyby se tvůrci rozhodli pro druhou řadu! ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně vtipné, skoro bych se nebál to označit za jednu z nejlepších komedií, co v Česku za poslední roky vznikla. Zhruba od půlky se však seriál trochu tvůrcům vymkl z rukou, jako by najednou nevěděli, co se slibně rozjetým příběhem, začali vymýšlet nejrůznější tu dobré, tu příšerné zápletky, které ale příběh nikam neposouvaly (od půlky se vlastně nic zásadního a nového v seriálu nestalo) a spíše působily rušivě. Autoři zabili jednu z ústředních, navíc tu nejsympatičtější a nejlépe zahranou postavu (Luděk Sobota), protože revoluce a revolucionáři přece musí vždy zničit sami sebe; mladou dvojici, která hrála jakousi protiváhu znepřátelených dospěláckých rodin a mohla tak tvořit (i přes neoriginální parafrázi Romea a Julie) zajímavé napětí v příběhu, radši poslali pryč (protože už očividně nevěděli, co s nimi dál); policii, kterou zapojili poměrně originálně, jako působící při odhalování vodnického světa hloupě, avšak mající ve všem pravdu, nakonec odrovnali tím, že ji postavili k plotně; na druhou stranu katolickou církev, jako největšího otloukánka západního světa, zapojili poměrně neoriginálně negativním způsobem (nic proti, ale mohlo být propracovanější); a především největší tajemno seriálu (vyšehradské podzemí), které pomáhalo udržovat příjemné napětí a zvědavost, nakonec příliš brzy odtajnili trochu směšným způsobem (nic proti Radku Holubovi, mám toho herce rád, tady taky vše zahrál výborně ve svém stylu, spíše mi jde o prostředí, děj a některé postavy okolo). No, škoda, že to autoři neustáli, mohl to být nejen na české prostředí výborný seriál. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • Během rozhovoru Vydry (Jiří Bartoška) a Laušmana (Jiří Langmajer) v prvním díle, kdy oba aktéři sedí ve vodě na židlích, se v záběrech změní poloha ucha na kýblu, samotného kýblu a větve, která leží na břehu. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama