Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnou pecku , a taky že jo . Lábus jěště , tedy místy , ušel , ovšem Dejdar hraje furt stejně . Korn tam byl asi do počtu a Hromada a Vejmělková zřejmě taky . Scénář zoufalý a réžie jakbysmet . A NAVÍÍÍC -- já nejsem Tvůj strejda . Zajímavý ,, nápad " . Tak zase příště pana Magnusek . I když posun od Bastardů tu je , to jo . ()

sardon 

všechny recenze uživatele

Uvědomuji si, že močím proti větru, když dávám 4* filmu, který je plný klišé, zkratkovitých vedlejších postav co jsou jen do počtu a těžko uvěřitelného závěrečného zvratu, kdy správňáci "doktoři" a polepšená bejvalka dostanou strejdotátu z ošklivého ústavu, aby mohl posléze umřít doma. V životě to holt chodí jinak,ale přesto,nebo právě proto tu máme právě takové filmy, abychom mohli na závěr utřít slzu dojetí a povzdechnout si že spravedlnost zvítězila. K tomu jednoho takového " Emila " máme u nás, jen má lepší osud, pod chalupou nemá břidlicový plyn, žije si ve svém vlastním světě a sousedi ho berou takového jaký je. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mé první, a věřím že i poslední, setkání s tvorbou pana Magnuska. Chápu, že tento počin měl mít jistou hloubku a přinejmenším herecké obsazení tomu odpovídá, ale celé je to tak podivně nerealistické, přehnané a v případě Jiřího Lábus i zbytečně přehrávané... Zkrátka "never go full retard". A měl jsem podobný dojem, jako Tetsuo. Tedy že Bart Simpson zachraňuje dementní Marge, snad jen s tím rozdílem, že prak má tentokrát Marge... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama