Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Marze 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tentokrát se všeuměl amatér Magnusek poprvé snaží něco sdělit, což dnes v době divácké nenáročnosti rychlokvašených českých filmů není úplně obvyklé. Náznakové je motiv bažení developera podobné Otíkově chýši ve Vesničce má středisková. prahli tehdejší mocipáni. Zde mocipáni baží po domku Lábusovy postavy. Viditelná dlouholetá kolegiální herecká souhra Dejdara s Lábusem snímek zachraňují podobně jako snímek Rain Man.Ústavní teror a milostné vydírání Dejdarova reka zase připomíná Přelet nad kukaččím hnízdem. Erotické scény náležejí k vůbec nejhorším. Další mínusy , které mi vadili jsou černobílé charaktery, zbytečné přejezdy s kocháním se přírodou, opakované záblesky minulosti, šablona města proti venkovu, špatná hudba, obraz bez svícení utopený v šeru a telenovelové tajemství původu ve finále, ač proti první verzi zmírněné. ()

Anee 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: ztracený čas. Ten mi bohužel už nikdo nevrátí. Tento film ukazuje, že úpadek českého filmu stále pokračuje. Pokud bych to měla shrnout, tak herci naprosto přehrávají či nehrají vůbec. Jediný, který svou roli zvládl byl Lábus. Dejdar působil jako zjevení, zvlášť když se mělo jednat o starší já, který opravdu jako starší já toho mladého kluka nepůsobí. Dlouho jsem nemohla přijít na to, že se film najednou odehrává o dvacet let později a pořád jsem se marně snažila přijít na to o čem to teď vlastně je. Co se týče nevyjádřeného časového posunu, Dejdar opravdu nevypadá na nějakých 40 které mu tam připisují, ani jeho bývalá filmová partnerka. Oba působí vyžilým dojmem padesátníků. Zápletka filmu je jalová a přemrštěná. Taky co by se dalo od českého filmu očekávat...Obyvatelé vesnice se nechovají logicky ani kontinuálně. Celkově je film takový rozpačitý. Dvě hvězdičky za Lábuse a za prostředí. Víc si jich bohužel ani nezaslouží, což je škoda. Po dlouhé době, když nám pořád předhazovali Babovřesky a kameňáky a hořkosladké komedie, jsem čekala na nějaký vážnější film jak na smilování a když jsem se dočkala, stalo se z toho...tohle. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Martin Dejdar jako synovec žijící s mentálně postiženým strýcem Lábusem v idylickém domku, z kterého je chtějí vyštvat chamtiví developeři. Smutný film s nereálnou neuvěřitelnou zápletkou s umělým sterilním ždímáním citů v televizním stylu alá Stopy života, ikdyž natáčeno v hezkých exteriérech. Nejsem alergický na Magnuska , takže dokážu tento film ocenit slabšími třemi hvězdami, protože: 1) Lábus, který se herecky vyřádil 2) obsazení obdivuhodného spektkra umělců - jak to ten Magnusek dělá, že mu tam hrají lidi od Vejmělkové, Korna, Neckáře po Němce, Solaříkové a skvělého Martina Huby 3) zatraceně sexy milf prodavačka z jednoty mgr. Petra Řehořková. Film mne zaujal a něco to do sebe mělo, ale zároveň to obsahovalo až moc věcí, na které jsem alergický u plochých tv seriálů. A vyprávění se táhlo jako smrad a ten konec škoda mluvit. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film. Tato pochvala má o to větší váhu, že jde o milionkrát vytěžené téma. Velkým plusem je pro Kluky v akci fakt, že jejich vztah je popsán bez příkras a utopického idealizování. Vděčnou roli dostal Jiří Lábus, který se jí zhostil na jedničku. Ač nejsem obdivovatelem herectví Martina Dejdara, musím uznat, že se díky určité dávce frajírkovství (ke které mu na začátku filmu umetl cestu jeho syn) na roli také hodil skvěle. Tomáš Magnusek už umí režírovat, jen bych na jeho místě zvážil, zda se ve svých filmech neobsazovat do trochu menších rolí, než byl starosta. Poněkud podivnou sestavu "komise" rozhodující o tom, co s Emilem, filmu odpouštím, co mi však vadilo, bylo, že Evě Vejmělkové bylo rozumět tak každé druhé slovo. Každopádně chválím, určitě si dám někdy i reprízu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama