Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Před třemi dny jsem viděl španělský film Šampioni. Režisér tady dokázal proměnit reálně mentálně postižené lidi v úžasné herce, přitom se objevovali minimálně v každém druhém záběru. Třeba toho neměli moc v hlavě, ale prakticky všichni byli komunikativní. Dementní člověk Jiřího Lábuse vypadá jako zdravý, projevuje se ale mnohem retardovaněji, než lidé s downovým syndromem. Když už mluví, tak jen anglicky (?!), nebo sprostě. Normální promluvu nemá ve filmu ani jednu a to platí i pro obyčejný pozdrav. Jezdí na kole a řídí dokonce i motorku, z obchodu by ale domů nepřinesl ani cukr, přestože ho má od příbuzných v seznamu pro jistotu i nakreslený. Pokud je na takové postavě postavený celý film, pokud je jeho středobodem, tak si s ní přece musíte víc vyhrát. Zasadit ji do nějakého rozumného rámce. Proč by nemohl mluvit? Stačí, když se bude před cizími lidmi vždy a bez výjimky schovávat pod postel, když už to zaznělo na začátku filmu s tím, že se extrémně bojí. A ne, že se najednou začne vydávat sám na špacír. Proto jsou tyhle filmy ve výsledku na hovno, přestože pro ně získáte Martina Hubu. Protože 15+20 se nerovná 55. Á propós- břidlicový plyn se v ČR netěží- jen aby bylo jasno, vy fantasti. ()

Reklama

mardun 

všechny recenze uživatele

Magnusek je odpornej jak zjevem tak svym umem natocit film. Labus se na tuto roli absolutne nehodil a s Dejdarem mam taky problem. Proste Katastrofa. Dejdarovi neverim hrani, je to strasne amaterske a Labus je proste dobrej jako komik, ale hrani si na blazna mu proste neslo, bylo to smesne. Magnuska by mel nekdo poslat do blazince a nebo sponzori prestat davat penize na jeho debilni filmy. Tenhle fim by slusel Hynkovi Bocanovi, skoda. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ Magnuskove vrcholné dielo, z ktorého som bol nečakane spokojný. Na druhú stranu nie je to určite film, ktorý bude plniť nominácie a už vôbec nie sošky českého leva, ale absurdity, ktoré sa objavovali v jeho minulých filmov je tu naštastie pomenej. Lábus film drží nad vodou, ale keď mu má sekundovať Dejdar, či Vejmělková, začína to byť vrtkavé a gýčovité. Oni obaja nevedia hrať, len prehrávajú a to film sráža. ...Ako som ale napísal v prvej vete, verím, že s jeho filmografiou už to pôjde vzostupne. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem k filmu přistupoval s velikým despektem, neboť pojem Tomáš Magnusek mluví za vše. Ale světe div se, tohle vůbec nebyl špatný film! Magnusek si dal asi hodně záležet a k natáčení přistupoval s odhodláním kvalitně natočit konečně něco, co by odpovídalo nějakému sdělení, bez amatérského feelingu. Ve snímku se obsadil i do role starosty a zahrál dobře! Oproti Bastardům a Jedlíkům to je jako nebe a dudy! Jak nemusím Martina Dejdara, tak tady byl civilní a přesvědčivý. Jiří Lábus v roli retardovaného strýce taky. Moje milovaná Adelheid, Emma Černá byla asi ze všech nejlepší. Potěšila i role dřívější krasavice Evy Vejmělkové. Hudba velice příjemně dokreslovala. Zkrátka a dobře : žádné převratné dílo a rozhodně ne komedie, ale příjemný a koukatelný film a pro mě překvapení, že Tomáš Magnusek šel do sebe. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film se promítal i v zahraničí, např. v Kalifornii. (tsatsiki)
  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)

Reklama

Reklama