Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Neskutečné překvapení.Lábus hraje mentàlně zaostalého skvělé, Dejdar mu dobře sekunduje a všichni své role zahráli dobře a uvěřitelně.Scénář je kupodivu fakt dobrý a baví mě to mnohem víc než Domácí péče nebo Bába z ledu. Jen ten modrý filtr to filmu kazí, ale jinak technicky i herecky dobře natočený film.4* ()

Reklama

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnou pecku , a taky že jo . Lábus jěště , tedy místy , ušel , ovšem Dejdar hraje furt stejně . Korn tam byl asi do počtu a Hromada a Vejmělková zřejmě taky . Scénář zoufalý a réžie jakbysmet . A NAVÍÍÍC -- já nejsem Tvůj strejda . Zajímavý ,, nápad " . Tak zase příště pana Magnusek . I když posun od Bastardů tu je , to jo . ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Stokrát radši cokoliv od Magnuska, než od těch Slámů, Vejdělků a podobné sebranky. Nechápu, co sem chodí za idioty, že hodnotí Magnuskův zjev a dávají tomu odpad. To vy čůráci musíte takovou Růžičkovou nenávidět k smrti. I kdyby natočil Vykoupení z věznice Shawshank, tak to nasbírá 30 %, protože Magnusek, ,.....magoři. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Komorní drama - herecký koncert J.Lábuse a M.Dejdara. Jim zdatně sekundují E.Vejmělková, M.Huba, L.Krbová, vynikající E.Černá, L.Termerová, P.Nový, J.Korn, V.Venclík, J.Vodňanský, F.Němec, K.Švejda a další. Velmi výstižný byl J.Hromada jako cynický lobbista a zpěvák V.Neckář v malé roličce místního kněze (podle černé košile s bílým kolárkem asi římskokatolický) . 4 * a 67 % .  ***Jen tak mimochodem : v Kunvaldu (pár scén z místní "sámošky") vznikla po r. 1460 Jednota bratrská = čeští bratři, dnes celosvětově rozšířená - Unitas fratrum/církev Moravských bratří = Church of Moravian brothers. Je to kraj písmáků a "zapadlých vlastenců K.V.Raise ....  . ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno