Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný film, který mne velmi překvapil. Opravdové drama, žádná komedie. Film, který zůstane divákovi v paměti, nutí ho přemýšlet. Skvělé herecké obsazení. Viděli jsme herce, kteří už mají něco za sebou a hrají jako z partesu. Ocenit si zaslouží především pan Lábus. Režisér Magnusek se hodně zlepšil. Doufám, že tomu tak bude i nadále. Naprosto nechápu lidi, kteří tomuto filmu dávají odpad. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je přírodní úkaz v české kinematografii! Vždycky se mu to nějak povede a vytvoří něco podobného filmu, co má zepředu i zezadu titulky. Většinou si k tomu bere straší ne příliš často obsazované herce, ovšem tentokrát sáhnul ke hvězdám. Dejdar, Lábus, Huba + dojemný příběh ... to by mělo na diváky fungovat ... Miraj zpívá, když nemůžeš, tak přidej, já bych řekla spíš, když neumíš, tak uber. ()

Reklama

Ashar 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání, komedie se nekonala. Čekal jsem víc humoru a pokud to mělo být drama, tak ten konec byl velice zbrkle odbytý. Neckář po písničkách jako Půlnoční a Andělé strážní si zahrál faráře, co si o tom mám Vašku myslet??? Martin Dejdar se zde pokouší omládnout o 10 let, což se asi moc nepovedlo. Když to shrnu, dokoukal jsem jen abych zjistil, jak to dopadne. ()

caba 

všechny recenze uživatele

Škoda,že tento film má tak málo kladné hodnocení,asi k tomu stačí pro některé jen jméno režiséra -MAGNUSEK.Příběh byl citlivá sonda do života s postiženou osobou.Po násilnostech,vulgaritě, které se tak často objevují v našich filmech ,to byl balzám na mou duši.Jiří Lábus zahrál retardéra výborně.Pro mne to rozhodně nebyl promarněný čas. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

S odstupem jednoho dne si čím dál víc uvědomuju, jak moc emotivní a silný film jsem díky Klukům z hor vlastně viděl. Dobře - nelíbili se mi prvoplánoví záporáci bez pořádného charakteru a vůbec osobní motivace, stejně tak mi nesedlo tempo a sled událostí. Ale jinak mě opravdu mile překvapily herecké výkony obou hlavních představitelů a jejich uvěřitelné pouto, které se stává o to silnějším s dost překvapivým závěrem. Občas jsem měl pocit, že vůbec nesleduju český film, které si sice v posledních letech vedou nad poměry, ale také to není žádný zázrak. U Magnuska jsem neměl nejmenší problém ani s Bastardy, ale tímto nasadil mnohem vyšší a filmovější laťku. Nebýt výrazných nedostatků, mohl to být klidně jeden z vůbec nejlepších českých filmů poslední doby. Takhle? Přesto pořád nadprůměr. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Scéna, kdy Martin Dejdar a Jiří Lábus jezdí na motorce, se točila hned několikrát, jelikož se Jiří Lábus bál rychlé jízdy a neustále nutil Martina Dejdara zpomalovat. Při jedné scéně dokonce jeli tak pomalu, až se nakonec převrátili do příkopy. (rublik05)
  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)

Reklama

Reklama