Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (485)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda se na Pátou vlnu podívat. Pro: Hraje tam moje oblíbená Chloë. Proti: Už traileru to působilo na tuctový a nudný děj. Výsledek: Hraje tam moje oblíbená Chloë, ale děj mě vůbec nebavil. Herecky jistě potěší přítomnost Rona Livingstona a líbila se mi i Maika Monroe jako jedna z teenagerských rolí. Naopak ten co je na scéně skoro pořád, Nick. Tak ten mi přijde nesympatický už jen od pohledu. Pravda je, že ve mě trailer s Chloë trošku evokoval videohru The Last of Us. Ale scény kdy mladou holku doprovází mladík lesem s puškou je jako šafránu. Velký zvrat ke konci mě taky nečekal a většinu času jsem spíš fandil, ať už ten klučina dá Chloë pusu. I když mi nevadí teenagerský herecký tým, ba naopak bych chtěl nějakého nástupce HP, tak mi přesto přijde směšné, jak osmiletá holčička pobíhá s M4kou a helmou na hlavě. Evokuje to zas ve mě jinou videohru a to teenager Ghost Recon. Děj mě ale jednoduše nebavil. Některé dialogy vyzní do ztracena a následují roztahané a zbytečné dějové linky. Podle konce soudím, že bude pokračování, ale tentokrát už beze mě. (45 %) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nejradši poslal hned zpátky do Ameriky s dopisem, že o takovýhle filmy fakt zájem nemáme. Ústřední námět mohl být docela fajn, ale TŘI evidentně neschopní scenáristé z něj vytěžili maximálně další hrdinský epos o záchraně a důležitost rodiny a nepravděpodobnosti jednoho pravděpodobného vztahu. Mnohem lépe mapovat těch 5 vln, by nebylo vůbec špatné, ale zaměřit si jen na jednu z nich, tu nudnou, docela je. Jsem schopen odpustit hodně, ale když už posrali příběh, mohli trochu zapracovat na akci a vizuálu. Akce je slabá a skoro není a ty efekty? Měl jsem pocit, že sleduje spíš nějaký mockbuster, jak otřesné byly například ty vlny, výbuchy a vesmírná loď. Hvězdička za Chloe a za to, že to nebylo nejnudnější. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kráskou je Chloë Grace Moretz, ktorá vo svojich osemnástich dokazuje, ako vie utiahnuť hocijaký žánrový film. Osobne sa neviem dočkať kedy bude mať Chloë Grace Moretz konečne 40+ a bude z nej poriadna sexi mamina. Akčných scén po úvodných vlnách nájdeme niekoľko a na konci nechýbajú aj poriadne explózie, ale toto nie je čisto akčný film. Cítiť, že veľká časť rozpočtu bola minutá na štyri vlny, potom príde útlm. Nebudete prekvapení, ale črtá sa tu aj istá romantika. Nie je to poctivý milostný trojuholník, ako sa štandardne rysuje pri tínendžerských stupidných filmoch, no nejaká tá pusa sa musí vylepiť v nestráženej chvíli, aby sa diváčky romanticky zasneli a doprovod si ochkol, že to nesmelo chýbať. V oscarovej sezóne je to solídna jednohubka na vypnutie a tínedžéri si môžu bod-dva pripočítať bez problémov. ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Viděli jste (nebo četli) Hunger Games, Divergenci, Hostitele nebo Labyrint? Pak máte představu o čem je Pátá vlna. Máme zde dívku, která se ocitne v milostném trojúhelníku (Hunger Games), emzáky, kteří vypadají jako my (Hostitel), skupinu dětiček na útěku (Labyrint, Divergence), celkově bojující děti (Hunger Games), postapokalyptickou zemi (Divergence) a záchranu mladšího sourozence (Hunger Games). Naprosto nulová inovace a zcela předvídatelný příběh. Tohle nezachrání ani Chloë Moretz, mokrý sen mužů se zálibou v lolitkách. (A to jsem sakra fanoušek YA knížek.) Vše dovršeno faktem knižní trilogie a tedy očekáváním 4 filmů (Hunger Games, Twilight, Divergence, Labyrint?) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Kick asska s prostřeleným stehnem si to dává jako G.I.Jane a bez problémů si klestí cestu lesejkem bez jedinýho zvířete, ale zato plným emzáckých snajprů, kteří vlastně nejsou emzáci, ale....kurva to je složitý i vysvětlit. Seru na to. 30% P.s.: Ray Donovan byl snad jedinej, kterýmu jsem to věřil, zbytek kástu, včetně té bloncky s kolagenovýma rtama ,stál za kravskou... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)
  • Při přípravách na odjezd z domova si Cassie (Chloë Grace Moretz) zabalí do batohu svůj telefon, když ji však vyruší bratr ve dveřích, můžete vidět telefon ležet opět na posteli. (hansel97)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama