Reklama

Reklama

V novém filmu Pátá vlna nalézáme většinu Země zničenou čtyřmi vlnami stále se stupňujících smrtících útoků. Cassie (Chloe Grace Moretz) prchá světem, prostoupeným strachem a nedůvěrou, a zoufale se snaží zachránit svého mladšího bratra. A zatímco se připravuje na nevyhnutelnou vražednou pátou vlnu, spojí své síly s mladíkem, který by mohl představovat její poslední naději - jen kdyby mu dokázala důvěřovat. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (485)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se to rozjíždělo docela slibně, ale velice rychle se to zvrhne v hroznou slátaninu, na kterou se ke konci už skoro nedá dívat, jak je to dementní. Z poslední doby mě podobným způsobem otrávil film Enderova hra - Pátá vlna je podobná, ne-li hoší kokotina pro teenagery. Scénář vrství jeden nesmysl za druhým a zbytečně zabíjí jinak docela slibný námět - dovedu si představit úpravy, po kterých by se mi ten film líbil, ale bylo by s tím práce jak na kostele a vzniknul by v podstatě úplně jiný film. Pátá vlna na mě působila až zarážejícím způsobem lacině a celkově nemám za sebe problém napsat, že tenhle film za vidění v podstatě nestojí. Pokud tedy člověk vyloženě není fanda Chloë Grace Moretz, která je zde tradičně výborná (Nick Robinson je naopak doslova tragický a místy jsem uvažoval, zda to ve skutečnosti není převlečený Justin Bieber). Ta literární předloha Ricka Yanceyho musí být strašná sračka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chodíte na střední, všechno vám připadá jako konec světa." Mě to tak tedy nepřipadalo, ale už je to dávno a paměť mi nijak zvlášť neslouží. Nicméně tady máme středoškolačku a zaparkovanou mimozemskou loď nad barákem, což se mi určitě nestalo. A taky ty zlé Cizáky, kteří vypadají jako lidé a možná svítí zeleně. Nebo nesvítí? Ono je to asi jedno, protože tohle je tak hrozně dojemné a smutné, že by ten napůl cizák napůl člověk jistě měl v rámci multikulturalismu dostat svou romantickou šanci. Nebo neměl? Já vlastně nevím. Ono mě to totiž moc nebavilo a jestli jsem si správně všiml, tak ono to ani neskončilo, takže ten druhý, třetí, čtvrtý a zákonitě i pátý díl mne děsí o něco víc než setkání s mimozemšťanem, kterému bych překážel v jeho užívání naší Země. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Trailer mě docela zaujal. Ikdyž herci nic moc, no. Hlavní hrdinka je taková rozporuplná – vzhledově se mi moc nelíbí, ikdyž tu má jistou přitažlivost. Ve filmu Carrie byla děsná, naopak v Equalizeru mi seděla. Zde tak napůl, no. Ostatní ? Nic moc. Ani Maika Monroe to moc nevytrhla, která se mi líbí. Sakra, proč z ní zde udělali černovlásku ? K tomu měla dementní postavu, jak kdyby utekla z odvykacího blázince pro fetáky. xD Takže ještě tak zpočátku si to pozornost udrží, pak už to jde z kopce. 1/3 je zajímavá, ikdyž to mohlo být trochu velkolepější. 2/3 je fakt divný, furt se něco děje a ne a ne zaujmout. Ta třetí – respektive blížící finále a finále – to už šlo mimo mě. Doslova jsem u toho usínal, bylo mi jedno, jak to dopadne. No, myslím, že nemá cenu se dále rozepisovat. 2 hvězdici dávám, jsou horší filmy, ale i tak je to velká nuda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA PRVNÍ VLNA A TEHDY JSME SI MYSLELI, ŽE TO BYLO VŠECHNO…“ /// Chloe se školním batohem (na zádech) a bouchačkou (v ruce) vypráví vo příletu galaktickýho objektu, kterej jednoho (možná krásnýho) dne vypšoukl elektromagnetickej impuls. A za pár dní…Konec světa? Apocalyptický záběry sice 2012 nepřekonaj, ale účel plněj, takže to má šmrnc. Chloe se pomalu zbavuje lidskosti páč ji žene touha přežít a dodržet slib – napsáno dramatičtěji, než je filmově předvedeno. Týnejdři řešej píčoviny (což nás starší trochu sere, nemluvě vo těch zbytečnejch kydech…) a ti (mladší i starší) v hledišti zaslintaj při pohledu na děravý, ale vobnažený stehno hlavní hrdinky. Ovšem to není nic proti pasáži, ve který střídá jedno (skandální!) odhalení druhý, což mě vede k úvaze, proč se s teen katastrofickejma bijákama rozerval pytel. Snad ho někdo zašije dřív, než si každej hollywůdskej mlaďas sejme svýho (opravdovskýho) emzáka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2011 napsal Rick Yancey neznám. 2.) Potřebuju zjistit, že lidstvo může sejmout emzáky tím co má (třeba vagínou? Nevím… ale dobrej námět na péčko…) /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Trailer navnadil, ale to bylo tak vše. Pátá vlna měla obrovský potenciál, ale totálně zahozený. Herci se dají odpustit, protože tady jsou daleko větší chyby. Scénář, chybí chvilka napětí, nápady i hlavně nějaký moment překvapení. Když to shrnu chybí vše, co kvalitní film má mít a nemá cenu se rozepisovat, přesvědčte se sami .. 3/10 = 30% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Zbraně, které používá Cassie (Chloë Grace Moretz) jsou: M4A1 Carabine a Colt 1911. Přeživší, kterého zastřelí, drží v ruce Smith & Wesson Model 64. Lovci v lese mají lovecké pušky .308 Winchester. Armáda používá Digital Woodland uniformy a mají zbraně typu M4A1 a pistole M92FS. (UncleMorty)
  • V knižní předloze je seržant Reznik muž, ve filmu je to žena (Maria Bello). Poundcake (kterého ve filmu hraje Nadji Jeter) je v knižní předloze obézní sedmiletý chlapec. V knize má Ringer (ve filmu představovaná Maikou Monroe)  černé vlasy a je asijské národnosti. Podle knižní předlohy se příběh se odehrává v Daytonu v Ohio. (willy1)

Související novinky

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Reklama

Reklama