Reklama

Reklama

Kam se poděla sedmá rota?

  • Francie Mais où est donc passée la septième compagnie ? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vojáci francouzské armády Chaudard, Pithivier a Tassin dostali v létě roku 1940 rozkaz zřídit pozorovatelnu a udržovat spojení, tak, aby jejich armáda mohla co nejlépe a nejrychleji prchat. Německé divize totiž začaly obsazovat Francii mnohem razantněji, než se čekalo. A tak se stalo, že tento "výkvět" francouzského vojenského spojařství zůstal odtržený od své roty, která se dostala do zajetí. Bez velení a bez touhy po hrdinských činech se toto trio rozhodlo připojit k prchající armádě. Ale mezitím se už všude začali roztahovat Němci... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Chaudard, Pithivier a Tassin vystupují jako tři francouzští Švejkové ve 2. světové válce. K nim se přidá velice akční poručík letectva a poté společně ukořistí německý obrněný transportér. Výsledkem je podle mě nejlepší komedie z doby druhé světové války plná francouzského humoru. [9424. hodnocení, 194. komentář, 82%, 821. nejlepší film] ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký je ve Francii nejužívanější válečný pokřik? Oh-la lá, ils sont dejá lá! Pro úplnost v originále a ve filmu ho nehledejte - stejně je to zvláštní, že si Francouzi dovedou ze sebe udělat srandu zrovna v oblasti, která je pro ně dost citlivá. A chvála bohu způsobem, který udrží tempo po celou trilogii, a to už se dneska nevidí. ()

Reklama

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda že tuto úžasnou komedii budou dávat v televizi je to prostě klasika s Francie. Jejich komedie jsou jedinečné. jako třeba Křidýlko nebo stehýnko Grand restaurant pana Septima Velký blondýn s černou botou tak bych mohla jmenovat další. Je to opravdu legrace sledovat vojáky francouzské armády jak jsou naprosto v klídku a říkají si " ona tak světová válka nějak dopadne hlavně že mi jsme v pohodě" . A jejich Sedmá rota nemá chybu. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Staré filmy=kvalitní filmy. Čistý humor okořeněný trefnými hereckými výkony. Ne každý musí brát válku tak vážně, jak vypadá. A chytří vojáci se zde nejspíš vypařili, což ke komedii patří. Film můžu vidět mnohokrát a stále mi přijde vtipný a zábavný a nikdy mne neomrzí. Například snad do smrti nezapomenu na scénu s franzözische Schlüssel. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ve svem hodnoceni se shoduju se svymi rodici - Francouzi si z druhe svetove valky (a zejmena sami ze sebe) dokazi udelat legraci. At uz jde o Sedmou rotu nebo Velky flam s de Funesem. Nejen ze jsou tyto filmy vtipne, ale jejich humor je nekdy pekne kousavy (v pripade tohohle filmu scena s prodavacem), a proto prezily i svoji dobu. Jen skoda, ze tahle doba velkych francouzskych komedii uz skoncila... Anebo ne? ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Scéna výbuchu okna s francouzským vojákem byla natočena v restauraci letištního klubu La Ferté-Alais. (classic)
  • Scéna leteckého souboje poručíka Duvauchela (Erik Colin) byla s největší pravděpodobností natočena poblíž La Ferté-Alais, kde se nachází sbírka historických letadel Jeana Salise. Protože z roku 1940 nezůstaly žádné francouzské stíhací letouny v letuschopném stavu, nahradilo francouzské letouny (pravděpodobně Bloch MB.152) a jejich německé protivníky (pravděpodobně Messerschmitt Bf 109) několik severoamerických T-6 Texan, amerických vojenských cvičných letounů z roku 1937, díky kamuflážnímu nátěru a vhodnému označení. Za zmínku stojí také skrytý vzhled Messerschmittu Bf 108 Taifun, který v licenci postavila ve Francii v bezprostředně poválečném období společnost SNCAN. (classic)
  • Závěrečná scéna s padákem je založena na skutečném příběhu. 58 francouzských výsadkářů bylo sesazeno do Bretaně ve třech skupinách, v noci ze dne 7. června 1944 s cílem neutralizovat železniční síť, dva dny před vyloděním v Normandii. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno