Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na sedmou Rotu za úplňku podíval po několika letech, připadá mi >ve srovnání< s předchozími filmy o dost slabší. Hudba je mizerná, možná tak na * až **. Námět i zápletka jsou vtipné, ale scén, kdy se člověk prostě musí zasmát, je trochu méně. Určitě zapůsobí Chaudard na žebříku, Pithivier s čočkou, v anglických uniformách anebo na konci v koších. Nacisté však komiku moc nezvládli. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Všechny sedmé roty jsou přibližně stejné kvality. Tím myslím stejně dobré. Tady prospělo to, že hrdinové sundali uniformu a získali civil. Film je plný převleků, nedorozumění zkrátka typického Francouzského humoru. Spoustu humorných scén (Tassin u Chaudarda ve sklepě, převlečení v kapli za Anglické piloty, šéfova "práce" na lodi). Zkrátka série o sedmé rotě je pokaždé zárukou dobré zábavy. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledný diel ma strašne sklamal už pred rokmi a nič sa na tom nezmenilo ani teraz. Dej sa posunul o pár rokov dopredu a zmätené trio už nikam neuniká, ale zapletie sa do takej špiónskej hry ktorej nerozumejú a tak len pobehujú z miesta na miesto a popritom sa to všetko nejak šťastne vyvrbí. Ale je to strašná nuda a nezasmial som sa ani raz. Potešilo mal prakticky len to, že som videl ústrednú trojku. Strašne mi tu chýbal ten ich tučný veliteľ, ktorý zakaždým nad ich eskapádami gúľal očami. Celkovo je tento diel prakticky zbytočný a je lepšie sa mu vyhnúť, aby ste si nepokazili dobrý dojem z predošlých dielov. 3/10. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

3. film o sedmé rotě, ale zároveň logicky nejslabší... Kvalita a vtip tu nadále je, ale vojáci v civilu co si žijí ve své krámu atd.. to už není ono. Ostatně naše rota nedostává až tolik prostoru, velice často se řeší gestapáci a britští piloti. Nejlepší scénka je = ,,A pamatujete se, že jste řekl raz dva a místo toho nezačal tři čtyři?,, Lepší 3z5. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že třetí pokračování je oblečeno do jiných uniforem. I když jde opět především o útěk a převlékání. Na výsluní se dostává stará známá trojice Chaudard (dobrý Pierre Mondy), Pithivier (Jean Lefebvre) a Tassin (Henri Guybet), pro kterou se zdánlivý čas bezstarostnosti stává, díky sérii náhod a nehod, během o vlastní život. Tato série náhod nešťastných i šťastných z nich v očích jejích blízkých dělá hrdiny a Chaudard nabývá zcela opravdovou velikost v srdci své ženy, která je najednou plná lásky a hrdosti. Z dalších postav: Chaudardova žena Suzanne (Patricia Karim), která tak ráda přehodnotila svůj přezíravý pohled, odbojářský velitel Gilles (Gérard Hérold), jenž svým šarmem okouzluje ženy, Chaudardův švagr Gorgeton (Gérard Jugnot), překvapený během událostí, popletený převaděč Albert (Jean Carmet), vystrašený konečným zjištěním, neúnavný chytač odbojářů Lambert (André Pousse), překvapený totožností uprchlíků, Henri (Francis Lemaire), naštvaný z trojice smolařů, nebo pomáhající doktor (Yves Peneau). Do neobyčejného dobrodružství může kohokoliv zahnat pouhá náhoda, naštěstí trojice je na náhody již dávno uvyklá a zkušeně a s dávkou štěstí si klestí cestu přes každou překážku. Za svobodou, za záchranou života. A za příjemně hravou zábavou, plnou lehkého humoru. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Rybářský člun je vybaven motorem Baudouin DK, ale tento typ motoru se vyrábí až od roku 1949. Navíc elektrický panel na lodi pochází ze 70. let. (Jan.Kanak)
  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)

Reklama

Reklama