Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

cross 

všechny recenze uživatele

Kultovní film mého dětství sice ani po letech neztrácí nic na své působivosti, brilantnosti filmového plánu a skvělé lupičské akci, nicméně z pohledu realisticky uvažujícího dospěláka musím uznat, že je nutno přiškrtit pár mozkových kohoutků a prostě se jen nechat skvěle bavit starou dobrou francouzskou školou.... jinak bych se totiž neštítil sepisovat dějové a logické masařky.... Každopádně, s trochou sentimentu za 4*. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Ten scénář je neuvěřitelně děravý a drží pohromadě jen silou přátelství hlavních hrdinů. Padouši jsou po většinu doby někde v pozadí a povinná kráska je tu tak jen náhodně do počtu. Jenže tady jde o to, že si dva francouzští herci chtěli prostě jen tak zablbnout a la Belmondo, a jejich energie udělala z filmu hit jak ve Francii, tak i v Československu. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Američani natáčeli v 70. letech skvělé dosud realitě nejbližší kriminálky v čele s nezapomenutelnou Francouzskou spojkou, avšak už o dekádu později se z nějakých důvodů takto laděné snímky přestali téměř objevovat. (viním z toho především dekadenci osmdesátek a velký příklon k akčnímu filmu, zlehčení témat atd) Francouzi navázali tam, kde USA skončili, i když jistým vlivům doby a děním v USA se neubránili. Specialisté se tak plně nesou v duchu těch nejlepších Belmondovek a Delonovek, navíc s neprovařenými, ale nadmíru sympatickými hrdiny. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

jako děcko jsem to měl hodně rád....s odstupem už to nepůsobí tak epicky jako tehdy, když devadesátiminutovka trvala věčnost....ale je to pořád dobrý....překvapilo mě, jak je to svižný a komediální....zápletka a poetika trošku konstruovaný, ale poměrně brzy si mě to získalo tou souhrou a vývojem postav, celkovou rázností a střídmým dávkováním akce a napětí (doporučuju všem, co mají strach z výšek).....výborná scéna loupeže - propracovaná a napínavá.... a příjemně bohémský závěr... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zábavná ústredná dvojica, femme fatale, vysoké tempo a dokonale naplánovaný heist. Ale tiež aj hromada nelogických blbostí a náhod (naplánovaný útek z úvodu je pri spätnom ohliadnutí neuveriteľne stupídny). Celkovo sa nad chovaním postáv neoplatí veľmi uvažovať, ale treba sa baviť vzájomným pošťuchovaním tvrďákov v hlavných roliach. S týmto na pamäti som si film celkom užil. 7-/10 ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama