Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Garch 

všechny recenze uživatele

Specialisté se dají vidět znovu a znovu. Není tam slabší místo. Rozhodně to není thriller, jak se píše v obsahu, to ani náhodou. Je to parádní kriminálka, s vtipnými hláškami, na správných místech ("Bacha, hodný lidi"). Výborně napsané postavy a stálé tempo, až do titulků. Za třicet let ten film nezestárl ani o den. A vynikající dabing! Jak bylo v těch letech zvykem, když už se koupila nějaká ta "cizí" produkce (pokud možno "nastavující zrcadlo západní společnosti") Bylo štěstí, že Francouzi nikdy polici moc nešetřili, jinak by jsme hodně filmů viděli o dost později. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

V jádru takový klasický film o vloupačce. Předehra, příprava, provedení a nějaké řízné "finito" na závěr, jak je u frantíků dobrým zvykem. Ihned mi naskočilo přirovnání s Melodií podzemí. Ale zatímco Gabin a Delon film podrželi svými charaktery, tady to zkrátka funguje celé koncepčně, nepočítaje, že oba pro mne bezejmení herci jsou prostě parádně postavení a zahraní, a i ve fázích přípravy má film spád. Možná i sledování generačního vývoje tohole typu filmů, když si porovnám hi-tech postupy Dannyho partáků s hrabáním VHS kazet na smetišti u mě hodnocení filmu vytahuje. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dobrý a srozumitelný - dva vězni na útěku, spoutaní řetězi, jeden chce ukrást tři miliardy z Casina v Nice. Konec, tedy vlastní vloupačka, ta se mi taky líbila. Ale to, co bylo mezitím, jak to, že se policista rozhodl stát zlodějem,, pak ty jeho schůzky s tím kníratým komisařem, to jsem nechápal vůbec. Čtu tedy obsah: Boj dvou mafiánských gangů, které mají být zničeny tím, že jedna druhé ukradne miliardy derponované v casinu. To jsem taky nepochopil, tu deponaci, já myslel, že jde o legální peníze z provozu casina. Až do konce, než jsem si to teď přečetl. Prostě, mafiánské filmy nejsou pro mne, a tak dávám jen tři hvězdičky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemal som tento film hodnotený, aj keď som ho už kedysi videl. Takmer nič som si z neho nepamätal a keď som si ho teraz pozrel, ani sa príliš nečudujem. Profesionáli sú dokonalo stráviteľným, bezodpadovým filmom, na ktorý sa lepšie hodí český výraz "podívaná". Podívaná, po ktorej už nenasleduje nič. Opätovne mi, v spojitosti aj s týmto filmom, prekáža päťhviezdičkové hodnotenie. Čistý priemer by podľa môjho názoru sedel na tento film ako ušitý. Čo však robiť, ak tri sú veľa a dve málo. Budem za dobráka a dám slabulinké tri. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení bude možná poněkud subjektivní. Když ten film vidím dneska, stejně prožívám pocity, jako když běžel v roce 1987 v kinech. Líbil se mi tolik, že jsem na něj šel i podruhé. Má to napětí, vtip, nápady, natáčeno mj. v krásném kaňonu řeky Verdon a k tomu zadumané blankytné oči Bernarda Giraudeau a rošťácký pohled Gerarda Lanvina – skvělá dvojka, pro mě skvělý filmeček. :::: Existovala v té době vůbec lepší krimikomedie ? ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama