Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horké slunce, mafiánské peníze a dva vězni na útěku. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích francouzského thrilleru.
Policie si v oblasti francouzské Riviéry neví rady s mafiánskými gangy. Rozhodne se vyprovokovat mezi nimi válku, která tak částečně vyčistí pobřeží. Plán je jednoduchý - stačí vyloupit kasino, kde má své peníze "deponován" jeden z gangů tak, aby všechny stopy vedly ke konkurenci. K tomu ovšem policie potřebuje odborníka na bezpečnostní elektroniku a takový, který by se hodil, si zrovna odpykává trest. Náročnou akci, jak využít vězně Carellu a doslova ho donutit k útěku, vymyslí policista Paul Brandon. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

V jádru takový klasický film o vloupačce. Předehra, příprava, provedení a nějaké řízné "finito" na závěr, jak je u frantíků dobrým zvykem. Ihned mi naskočilo přirovnání s Melodií podzemí. Ale zatímco Gabin a Delon film podrželi svými charaktery, tady to zkrátka funguje celé koncepčně, nepočítaje, že oba pro mne bezejmení herci jsou prostě parádně postavení a zahraní, a i ve fázích přípravy má film spád. Možná i sledování generačního vývoje tohole typu filmů, když si porovnám hi-tech postupy Dannyho partáků s hrabáním VHS kazet na smetišti u mě hodnocení filmu vytahuje. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Zábavná ústredná dvojica, femme fatale, vysoké tempo a dokonale naplánovaný heist. Ale tiež aj hromada nelogických blbostí a náhod (naplánovaný útek z úvodu je pri spätnom ohliadnutí neuveriteľne stupídny). Celkovo sa nad chovaním postáv neoplatí veľmi uvažovať, ale treba sa baviť vzájomným pošťuchovaním tvrďákov v hlavných roliach. S týmto na pamäti som si film celkom užil. 7-/10 ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

jako děcko jsem to měl hodně rád....s odstupem už to nepůsobí tak epicky jako tehdy, když devadesátiminutovka trvala věčnost....ale je to pořád dobrý....překvapilo mě, jak je to svižný a komediální....zápletka a poetika trošku konstruovaný, ale poměrně brzy si mě to získalo tou souhrou a vývojem postav, celkovou rázností a střídmým dávkováním akce a napětí (doporučuju všem, co mají strach z výšek).....výborná scéna loupeže - propracovaná a napínavá.... a příjemně bohémský závěr... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá poměrně obyčejně a otřepaně (arogantní a protřelý zločinec a zdrženlivý rozvážný zloděj utíkají před policií), ovšem zdání klame. Z protřelého zločince se vyklube polda se srdcem širším než ramena a ze zloděje excelentní machr na vykrádačky. A když se k nim přidá ještě krásná vdova se zajímavou minulostí, o dobrodružství nebude nouze. "Specialisté" jsou jedním ze zástupců zlodějských dobrodružných filmů ("Zelený led", "Melodie podzemí"), který si na nic nehraje a je natočen jen a pouze pro relax. Důkazem buď ten superoptimistický závěr. Ale řekněte, kdo by to těm dvěma sympaťákům nepřál!? A nejde také pořád koukat na silné emociální příběhy s drsnými konci. Na odpočinek a pohodu jsou "Specialisté" naprosto ideální. 96%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Loupež kasina v policejním zájmu. Francouzská kinematografie a jeden z jejich nejstylovějších a nejzábavnějších thrillerů, svého času sklízející popularitu i v československých kinech. Vše začíná klasickým útěkem vězňů, aby netrvalo dlouho a nevylezlo z toho něco, co by určitě nikdo nepředpokládal. Bernard Giraudeau a Gérard Lanvin v hlavních rolích, kteří své postavy právě v ryze zábavném hledisku pojali plně okázale a věrohodně. Věrně jejich etudu doprovází také Christiane Jean coby mladá kráska, která v takovém příběhu prostě nesměla chybět. Jedná se pouze o odpočinkově zábavný thriller bez sebemenších ambicí si hrát na vážnost. V rámci žánru však patřičné scény samozřejmě nechybí. Několik kaskadérských kousků, honičky, střelba, zkrátka tradiční žánrová záležitost. Scéna loupeže je samozřejmě jedno ohromné klišé, ale když se to porovná třeba s novějšími snímky o takových loupežích, svou atmosférou prostě nezklame ani dnes. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama