Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

I'm gonna raise a fuss, I'm gonna raise on american shaolin. Jako kluk jsem to miloval, ztotožnil jsem se s Drewem a napodoboval praktiky shaolinskych mnichů. Dnes a po cca čtvrt století od posledního promítání snad stokrát sjeté VHSky jsem se opět shlédl už ne jako bojovník, ale jako zamilovaný divák. Fakt že se mi to líbí i po těch letech mě hřeje a jsem rád že mi něco z toho malé kluka plného snů zůstalo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z môjho detstva. Klasický príbeh, primeraná choreografia a sympatické vedľajšie postavy. Keď nebudete mať veľké nároky, tak by vás film nemal sklamať (práve naopak, niektoré scény vás určite pobavia). P.S.: Už len z nostalgických dôvodov tri malé hviezdičky... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Humans 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak jsem to žral. Nějak mě lákaly vzpomínky se na to podívat znovu. Strašné, opravdu strašné, *** jen z nostalgie. Nevím, proč mám po zhlédnutí toho filmu pocit, že na něm pracoval někdo kdo o bojových sportech neměl ani páru. Podíval se na pár asijských akčňáků, posbíral v asijské čtvrti kopu amerických asiatů a snažil se udělat rádoby sportovní Kung-fu film. Udělané přesně jak si to američan představuje podle sebe a to že to s realitou nemá nic společného? nu co, lidi nezajímají detaily, hlavně že tam skáče, kope, lítají pěsti jak na gestapu, mlátí o zem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama