Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Klasika z môjho detstva. Klasický príbeh, primeraná choreografia a sympatické vedľajšie postavy. Keď nebudete mať veľké nároky, tak by vás film nemal sklamať (práve naopak, niektoré scény vás určite pobavia). P.S.: Už len z nostalgických dôvodov tri malé hviezdičky... Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

I'm gonna raise a fuss, I'm gonna raise on american shaolin. Jako kluk jsem to miloval, ztotožnil jsem se s Drewem a napodoboval praktiky shaolinskych mnichů. Dnes a po cca čtvrt století od posledního promítání snad stokrát sjeté VHSky jsem se opět shlédl už ne jako bojovník, ale jako zamilovaný divák. Fakt že se mi to líbí i po těch letech mě hřeje a jsem rád že mi něco z toho malé kluka plného snů zůstalo. ()

Reklama

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se mi váže fakt velká citová vzpomínka. Byl to asi 3. film na VHS co jsem měl ( mimochodem první byla Delta Force 3 dabovaná jedním hlasem a tak jsem si ji jako mladý klučina pouštěl stále dokola dokola , žral jsem ten film a znal absolutně všechny dialogy a dokonce i chyby, kterých bylo ve filmu požehnaně. Znal jsem ho prostě pozpátku , i od začátku. "Drjů" byl mým vzorem (dokonce si pamatuji i jeho jméno) kterým jsem vždy chtěl být. Bohuzel dnes již mám jiné starosti:-)) , ale kvůli této neskutečné nostalgii musím dát filmu 5 hvězdiček , neboť kdyby se hodnotil film podle počtu puštění tak tento u mě vede. ()

George8 

všechny recenze uživatele

Žral jsem každou minutu v mládí, žeru to i v současnosti. Reese Madigan v podání amerického shaolina byl výborný. Dostane neskutečně nařezané, až je z toho trapas. On se z toho ale oklepe, půjde za svým cílem, zapíše se do historie Shaolinu jako jediný cizinec. Dostane ty nejtvrdší tréninky a v závěru zamete s tím, který ho tak na začátku ošklivě zesměšnil. Nostalgie, kterou miluji !!!!! Jednoznačně můj druhý nejlepší shaolinský film.. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Jako malej jse mi ten film hodně líbil. Ale tehdy se mi líbili všechny filmi, ve kterých bylo slovo shaolin, ninja apod. a vůbec nezáleželo na jejich kvalitě. Mimochodem to prozpěvovačku jsem zpíval ještě dlouho po shlédnutí filmu. Je to tak krásně naivní a přímočarý film s tolika předvídatelnými situacemi, že se mu prostě nedá odolat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama