Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě kultovní filmek a já takovýhle filmy strašně cenim. Líbilo se mi jak se vyvíjel vztah mezi amíkem a ostatníma mnichama, jak ho nejdřív odsuzovali a pak best friends forever. Celý film je sice jeden velký tréning a příprava zmidlit toho kripla s copánkem, kterej amíkovi na začátku strhl kimono a ukazal jeho slipy publiku, ale je to fakt libovka. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PÔJDEM DO SHAOLINSKÉHO CHRÁMU." ,,ZAPLATÍM TI LÍSTOK." __ Keď som  niekedy počas jedného víkendového poobedia konca 90. rokov minulého tisícročia tento film na TV Nova videl, pôsobil na mňa svojím vizuálnym stvárnením, akoby bol nakrútený skôr v polovici 80. rokov.  V súčasnosti, aj vďaka nepríliš kvalitnej filmovej kópii sa tento môj klamlivý dojem iba potvrdil. Svojim spôsobom je to však pre vytvorenie správnej atmosféry ku prospechu veci. Príbeh, z ktorého som si najväčšmi pamätal vyholenú hlavu hlavného hrdinu a jeho pobehovanie po kopcoch, je šablonovitý, naivný a plný  typických klišé.  Americký frajerko sa chce dostať do komunistickej Číny a tam vstúpiť do shaolinského kláštora. Žiaden problém, stačí si iba kúpiť letenku.  Táto premisa slúži k napredovaniu príbehu, ktorý svojimi vtipmi pripomenie napr. Policajnú akadémiu a je doplnený predvídateľnou romancou. Vo svojej podstate to fanúšikom určite stačí a mne tiež, keďže som dlho túžil pripomenúť si tento film. (1400. hodnotenie,  72. komentár k filmu) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Škoda, že po celý čas koketuje tento kung-fu akčňák aj s komédiou a rodinným filmom, čo ho dosť degraduje. Obsahuje viacero logických nezmyslov a scenáristických skratiek, preto ho nemôžno brať nijako vážne. Súboje sú iba priemerné, možno v samotnom ringu o chĺpok lepšie. Čo mu však uprieť nemožno je, že vôbec nenudí. Hl. hrdina ujde, ale nejde si nevšimnúť iného herca - mladunkého už vtedy tmavého kórejčana Daniel Dae Kima z Nezvestných. ()

Monroe1991 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jsem vyrostl a rád se na něj kdykoli opět podívám. I když chápu všechnu tu kritiku, rozhodně jsou tu věci, které by se daly a měly vyzdvihnout. Například hudba, humor, krásné čínské prostředí a také ta myšlenka - proměna hlavního hrdiny, který se ze směšného teenagera mění v uznávaného shaolinského mnicha ..... Za tento můj filmový úlet se rozhodně nemusím stydět. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)
  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)

Reklama

Reklama