Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Fakt tohle někdo srovnává s Kickboxerem? Kickboxer měl srdce, Van Damme nebyl nikdy dobrý herec, ale ve svých nejslavnějších rolích měl svý charisma, byl nasvalenej jak tank a když ho naolejovali, jeho akční scény byly prostě parádní. Král kickboxerů nemá nic z toho. Loren Avedon je strašný herec. Možná se umí hýbat, ale ten klasický střih tehdejších filmů mu tím pádem jen ubližuje, protože vypadá jak blbec. Billy Blanks se naproti tomu alespoň vzdáleně vyrovná šílencům, se kterými se kopala ve svých nejslavnějších rolích belgická mlátička. Schválně jsem si pustil tréninkovou pasáž Kickboxera. I po letech je super. Hudba, choreo, zpomalovačky a i když jsou tam nepokrytě nějaké záběry použité dvakrát, funguje to i po těch třiceti letech. Tady je to prostě jen směšný. ()

montel 

všechny recenze uživatele

Sean Donahue (Michael Depasquale Jr.) je mistrem v kickboxu a dokáže to i v Bangkoku, kde získá mistrovský pás. Po vyhraném zápase odjíždí se svým bratrem Jakem (Loren Avedon) v taxíku, když jej přepadne banda vedená nemilosrdným Khanem (Billy Blanks), který Seana usmrtí velmi zákeřnými kopy. O deset let později je Jake vyníkajícím tajným agentem v New Yorku. Jeho šéf jej proto vyšle do Bangkoku na utajenou misi, kde má proniknou do nebezpečného gangu, který natáčí zápasy, při kterých dochází k záměrnému usmrcení bojovníka. Jake se do tohoto utkání angažuje a jeho protivníkem nebude nikdo jiný než Khan...Další ze série Karate tygrů, opět s Lorenem Avedonem, který už mě v tomto díle opravdu štval a jeho výkon je zde nejslabší. Všechno zachraňuje vyníkající Billy Blanks, ze kterého jde opravdu strach. Hold záporné role mu sedí. Mužské oko také jistě potěší nádherná Sherrie Rose. 60% ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Návrat do dětství - tohle byl v mládí jeden z mých nej karate filmů. Loren Avedon jako policajt se vydává do Thajska po 10 letech pomstít smrt svého bratra. Musí postoupit trénink (super scény) a v tajné aréně se utkat s nepřemožitelným zabijákem. Nu časy kdy jsem po zábavách předváděl opičí kopy odkoukané z filmu a nějakých pár hodiny karate už jsou dávno pryč, stejně jako to vzrušení, ale pořád to má svoje kouzlo. Avedon je slušný, Blanks se svou trojicí kopů nezapomenutelný no a ta omáčka okolo ani moc nenudí. Jen ten střih to občas kazí. PS: Černý Thajec to jako opravdu? :-) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Karate Tiger počtvrté, Avedon potřetí a zase samosebou chujovina. Malému Avedonkovi zabije brášku černý thajský nacionalista Billy Blanks alias Khan, Avedonek vyroste v Avedona a je drsnější než kdy dřív a protože je tajnej a nejlepší polda na světě, vrátí se, jak jinak než v utajení a džísce bez rukávů, do Thajska, aby se tomu černému náckovi pomstil. V mezidobí zjistí, že není tak drsnej jak si myslel, přebere Khanovi holku a nechá se vycvičit do naprosté ultradrsnosti místním ochlastou. Díky výcviku, meditaci a pohádce o vaření čaje je připraven se postavit tváří v tvář smrti... Čtyřka je stejně blbá jako trojka, ale je tu opravdu dobrej Billy Blanks a poprvé a naposledy se v celé sérii mihnou i kozy ! A vzhledem k tomu, že to byly slušné trojky , tak za tři. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolu z dvojkou a trojkou to patří do vrcholu série Karate tiger. Avedon v životní formě. Proti němu neskutečně zlý a drsný Blanks (i když nechápu jak může být černoch mistrem Thajska, ale to je jenom detail) parádně brutální souboje, realistický Avedonův trénink a zajímavej námět o tom jak se točí fakt reálný filmy ve kterých se doopravdy chcípá. Samozřejmně, že finále v kleci je pak vrcholným zakončením toho všeho. Takže dvojku a trojku mám o něco radši, ale i tohle je pecka díl.70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)

Reklama

Reklama