Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

verbal 

všechny recenze uživatele

Za hnusnou, špinavou, surovou a neseroucí se gangsterku s opravdu erkovým rejtyngem bych dal ledvinu. Ale při současné teplé frontě ve světové kinematografii zůstanou mé močové cesty evidentně plnohodnotné a mé divácké touhy neukojeny. Tady sympatický Tomáš Tvrdýy hraje kolotočářský gang londýnských Kočkových, od pohledu na dobové fotografie páreček odpudivých vypatlaných bezskrupulózních poloopic, a i když poměrně dobře, příliš se na to nehodí. Tedy vlastně hodí, neboť se jedná jen o další homopočin, který chtěl být strašně moc retro, pak ještě víc a ještě víc, až jsou ty skutečné trampoty škaredých bestiálních anglických pičusů, nalíčených zde do zářivě inteligentních charismatických nagelovaných džentlgejů, zase vyvoněné Šanelem a zabalené do růžového celofánu, ale hlavně že je Esmeraldina stodola vymazlená až po ruletovou kuličku z roku 1960. Já se, kurva, nechtěl dívat na prosluníčkovaný, vyumělkovaný a žužu vyleštěný Ístend a kůl dobové interiéry, naplněné změkčilými teplouši, pózujícími v dokonalých replikách kváder od Huntsmana, co si při tom sem tam způsobí anemickou záděru nebo klopýtnou v lodičkách a něžně si natlučou nosík. Ne, já chtěl vidět hnusnou, ponurou a zaplivanou chudinskou čtvrť, plnou masakrujících se brutálních zmrdů a jejich terorem trpícího obyvatelstva. Tak to máme Pink mass, Most Šifonů, Muž ze s.t.r.ý.c.e., Legendy rimmingu … Vole, Skorsísy vrať se, než ze vší té homoreality začneme mlsně pokukovat po pánských análech! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $1,867,859Tržby Celosvetovo $38,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ toto je ta práva látka pre Briana Helgelanda, toto mu sedí, k tomu keď tu má ťahúňa ako momentálne Tom Hardy je, radosť pozerať, správne drsné a drzé, nechýbajú správne frky, hefty /videl v kine: 80%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Od Helgelanda väčšinou čakáme príbehovejší film, ale ani toto nie je zlé. Ide predovšetkým o Hardyho a i keď neprekonáva THE TAKE je táto gangsterská prierezovka zaujímavá. Nič prevratné neprináša, ale ak máte radi Hardyho a nesadli vám artové experimenty typu VEREJNÍ NEPRIATLIA ani akčné šialenosti v štýle LOVCI GANGSTROV, mohli by ste sa baviť... Nejde o scenáristický skvost, ale pár scén ("Príde paranoidný schizofrenik do baru...") je celkom vtipných... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě to teda bavilo hodně. Hardy je super. Vždycky jsem se gebil když hrál toho brejlatýho bráchu a dělal nesmysly. Nejlepší bylo, jak nakráčel s tim zachmuřenym ksichtem do klubu a hrál debilně na trumpetu. Badassnost obou bratrů se ukáže v hopodský bitce, kdy jeden drtí lidem kolena kladivama a druhej jim mašíruje lebky boxerama. Zbytek je spíše o napjatejch vztazích mezi nimy a o snaze toho chytřejšího udržet si fungující manželství. Zaujal mě ještě teplej Taron Edgerton. Prostě jsem si to užil. Jo a maj tam stejnou hospodu, jak v Peaky Blinders. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • Vo viacerých scénach, ktoré sa natáčali v Londýne, je možné vidieť moderné CCTV kamery či plastové okná na okolitých budovách či domoch. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama