Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umělecké až naturalisticky věrné zpracovaní praktik jedné služebny čeky, kde jsou na denním pořádku popravy (ve filmu vidíme opravdu vše - zabíjení krys před popravou, svlékání odsouzených do naha, smývání krve po popravě, pouštění revolučního pochodu, vytahování mrtvol, odvoz náklaďákem, černý humor popravčích) bez slitování (dotknou se i pracovníků čeky, na něž praskne erotický vztah - mající až sado-masochistický nádech - v pracovní době) a porady jejího vedení. Velitel - navzdory vlastní tvrdosti (i k vlastní rodině) a intelektuálnímu ztotožnění se se svým údělem - psychicky úkol nezvládne a po neúspěšném pokusu nechat se zabít při jedné z poprav končí v psychiatrické léčebně. (raroh)

(více)

Recenze (51)

dyfur 

všechny recenze uživatele

......nechápem vysoké hodnotenie...možno za odvahu-na počiatku 90-tych rokov nakrútiť v Rusku film o čekistoch....asi len preto,lebo....stále dokola to isté:kancelária:zadanie mena,niečo o ňom,rozsudok-vinný-vinná-zastreliť....vyzlečenie donaha...strela do zatylku...odnesenie na vozíku...vyťahovanie nahých tiel na nákladné auto.......a tak dokola - celý film....jó a na konci v rámci nejakej bližšej myšlienky.....spoiler:veliteľ sa zblázni.....pre mňa stačilo 1x pozrieť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Len pre silnejšie povahy. Komunizmus a prejavy moci v tej najhoršej podobe. Tento film ponúka dookola opakujúce sa hrôzy, akoby chcel u diváka dosiahnuť ten pocit rutiny, ktorú z toho popravčia čata očividne má. Práca ako práca. Sme svedkami množstva odsúdených na smrť ako nepriateľov revolúcie a ešte väčšieho počtu drsných popráv. Nahota popravených obetí surovosť týchto udalostí ešte umocňuje a odhadujem, že dobrá polovica filmu sú brutálne zábery popráv, nakladanie a odvážanie mŕtvol a čistenie popraviska. Niet tu miesto pre nejaké sympatie, poniektorým môže prísť zle, všetci do jedného sú to pravé komunistické svine. Nič krásneho na filme nehľadajte, tu ide iba o drsnú výpoveď a ukážku krutosti doby a ako píše uživateľ Big Bear na konci to treba spláchnuť pol litrom vodky...80%. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Koukám že tady spousta lidí zase nezná pravá historická fakta, takže zde opět padají řečí o vině Sovětů a další podobné nesmysle, takže já jen dodám že příslušníci této odporné organizace byli vesměs židochazaři stejně jako později u NKVD. Pod jejich krvavými prackami zahynuly milióny Rusů – šlechta, inteligence i prostý lid. Židochazar nemá historii, ale pouze kriminalní rekord až do dnešních dnů! Naďa Savčenko měla pravdu když mluvila o "židácích' v souvislosti s děním na Ukrajině, prozřela a zaplatila, místo slibné kariéry skončila v base! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,REVOLUCE NENÍ IDEA. JE TO ŽIVÝ ORGANISMUS...“ /// Ze života čekisty, jejichž posláním byla likvidace škůdců revoluce. Nečekejte pestrobarevnou mozaiku příběhů. Spíš neveselý a fádní vyprávění o sovětským gestapu. Popravy. Ideologie. Naplnit sklepní kóje. Vyprázdnit sklepní kóje. Naplnit kóje… Revoluce je totiž hladová šelma toužící po krvi. Nečekejte ovšem utrpení druhejch. Sovětskej člověk byl naučen umírat s hrdostí. ¾ filmu popravy. A přesto (nebo právě proto) vylejzá na povrch víc než jen zrůdnost ideologie. Nakonec jde přece jen o člověka… Hodnotit tohle je těžký. Vobyčejnýmu člověku totiž nemá co nabídnout. Ovšem já vím, že такова жизнь, ничего не поделаешь… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, proč Rusko ještě není přelidněný. 2.) Kukačky mi kukaj Internacionálu. 3.) Koukám jen na filmy s víc jak litrem mrtvejch . 4.) Thx za titule ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

To Vám někdy jednou za čas vidíte film, který Vás svou surovostí i syrovostí tak odzbrojí, že se to nedá s ničím srovnat. Tohle je hodinu a půl dlouhé čistokrevné ryzí zlo a já se ptám, jestli může být něco horšího než komunistická totalita dotáhnutá do konce ve svém procesu. Ten Východ dělá divy. Jiná číše krve. Ba ne. To si s ničím nezavdá. 92% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • V 10. minutě je vidět, že popravčí četa je vyzbrojena revolvery Nagan. Po salvě, při záběru z druhé strany, na dveře, k nimž jsou stavěni odsouzení, jsou ovšem vidět průstřely od brokových nábojů. (mikulin)

Reklama

Reklama