Reklama

Reklama

Letní příběh

  • Francie Conte d'été (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nesmělý absolvent matematiky Gaspard tráví tři týdny prázdnin v bretaňském Dinardu a jeho okolí. Jeho jediným koníčkem je hra na kytaru a skládání písniček. Gaspard se postupně seznamuje s energickou studentkou etnologie Margot, rozmarnou a přelétavou Lénou a bezstarostnou a věcnou Solene. Každá je jiná, každá Gasparda nějakým způsobem přitahuje a zároveň odrazuje. A tak Gaspard brouzdá vztahy na pokraji přátelství a lásky, stejně jako brouzdá mělkým bretaňským mořem.

Tento úsměvně laděný "minimalistický" příběh, ve kterém se stále jen mluví a klábosí, odhaluje autentickým způsobem, v banálních rozhovorech, citový život mladých protagonistů, jejich názory na lásku, na vztah mezi mužem a ženou a na přátelství. Je dalším z Příběhů čtyř ročních období věčného hledače v lidských duších francouzského režiséra a scenáristy Erica Rohmera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (33)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Letní příběh mne zvláštním způsobem pohladil po duši, na konci jsem dost zalitoval, že to tak uteklo... Možná je to i tou skvělou Bretaní... A bral jsem skoro jako osobní ztrátu, že moula Gaspard nakonec z těch slečen neměl žádnou, a ani se nedostal na ten Ouesant. Tak nějak jsem se v tom poznal, včetně faktu, že na ten legendami opředený ostrov jsem taky chtěl a nakonec jsem tam ani já nebyl :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh, který bude povědomý každému, kdo to aspoň jednou v životě zkoušel rozehrát na více stran. Pozitivní podívaná, která dává přesný návod, jak si co nejlépe užít léto a hlavním hrdinou chlapík, který si neumí vybrat mezi upřímnou sympaťačkou, rozmazlenou fiflenou a hysterickou polopřítelkyní. Jenže podobné nelogičnosti děláme občas všichni. Navíc tvůrcům děkuji za nečekaně realistický a přitom příjemný závěr, tohle prostě musel scénárista zažít. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Opět spousta dialogů, ale oproti Jarnímu příběhu mnohem sympatičtější herci a příjemnější prostředí. Z úst mladých hrdinů občas vycházejí věty, jež by vyslovili spíš starší a životem zkušenější lidé, ale to je jen malá vada na kráse tohto velmi dobrého Rohmerova filmu, a navíc to není nijak rušivé, takže na to člověk hned zapomene. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Gaspard sa v tomto milom príbehu postupne stretáva a zoznamuje s trojicou mladých dievčat, ktoré ho priťahujú každá niečim iným... Margot (mne najsympatickejšia:) si s ním asi najlepšie rozumie, ale obaja majú akési obavy z hlbšieho vzťahu, Solene (podľa mňa najkrajšia:) je mu zase blízka svojimi hudobnými záujmami a asi aj tou krásou, ale vecný prístup k láske ho v tomto romániku dosť odrádza a posledná je Léna (mne najmenej sympatická:), ktorú jedinú poznal aj pred tým, ako prišiel do Bretónska, je mu už známa svojími náladami, ktoré sú niekedy fajn a vtedy je presvedčený, že ona je tá pravá, ale potom sa to úplne zmení a on nevie, či je to tak... Režisérovi sa výnimočne podarilo v tomto filme načrtnúť úvahy a konanie mladých ľudí hľadajúcich lásku. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Mluvit se začíná až po sedmi minutách, ale pak se mluví snad nepřetržitě až do konce. Spousta dialogů a při vší úctě, v mým věku jsem se těm adolescentním filozofiím dost nasmál. Příběh sám je tak maximálně na půl hodiny, takže je tu spousta vatoidních záběrů a scének. Ale přiznávám, že mi ty skoro dvě hodiny docela utekly, takže zas tak špatný to asi nebylo. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama