Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mimozemšťanka Mila se stává dobrovolnicí, která se rozhodla navštívit planetu Zemi. Nikomu jinému se na ni na rozdíl od jiných planet letět nechce, protože Země je hrozná, ale přece jen už je to dvě stě let, co byla navštívená naposledy, takže by se tam někdo měl podívat. Mila proto přilétá do Paříže, a jediné, co má u sebe, jsou batikované šaty. Pomalu se začíná seznamovat s prapodivnou současnou společností, ve které se musí platit podivnými papírky, jídlo se nedá jíst, vzduch dýchat, každý je nemocný, ženy musejí používat jakési „rtěnky", bez kterých by na ně ostatní lidé nebyli hodní. (ybuko)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

whack 

všechny recenze uživatele

Predstavte si svet, v ktorom sú všetci ľudia k sebe dobrí, láskaví, delia sa o všetko spoločne, nepotrebujú peniaze a žijú v súlade s prírodou. Nemožné? Film "Nádherná zelená" hovorí otvorene o našej spoločnosti. S humorom vykresľuje, aký nesprávny je dnešný pohľad na svet. Mnohí ľudia už dávno tušili, že niečo nie je v poriadku, ale tento film si nedáva servítku pred ústa a nebojí sa povedať, že chorá je naša spoločnosť, naša veda a technika, naše stravovanie, politika a najmä to, že ešte stále používame peniaze. Hovorí sa, že dôvodom toho, že tento film je taký neznámy, nikde v televíziách sa nevysielal a takmer nikde sa o ňom nepíše, hoci v ňom vystupujú známi herci ako Vincent Lindon, Coline Serreau a Marion Cotillard, je to, že ho proste politici a iní mocipáni nemohli stráviť. Verte tejto konšpirácii alebo nie, táto jednoduchá eko-spiritualistická agitka ľuďom na chvíľu zloží ružové okuliare z hlavy. ()

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

To, že někdo považuje tenhle film za debilní a absurdní poukazuje na poškození jeho samotného touto chorobou. Příjde Vám divné, že ženská, která se zašklebí na lidi a oni se nějak odpojí od systému je divné..ale styl života, jaký tu vedeme divný není? Cokoliv, co je jinak ze zaběhnutých forem je divné, nemístné.. Nejsem ovce, mě film rozesmutnil a zároveň nadchl ve své prostotě a jednoduchosti! ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

I když se tvůrci trefují do černého a sdílím názor, že způsob života mnoha lidí je souhrn absurdních zlozvyků, které přispívají k rabování planety a že jen málo lidí si uvědomuje, že dali přednost pohodlí a řádu, před svobodnou vůlí...působí i na mě tento film velmi naivně. Ano, dobrý moment byl na koncertě, kde se odpojení hudebníci krásně spustili. Ale jinak mi to vtipné nepřipadalo, protože i přes tu naivitu...ono je to vlastně moc smutné, že se považujeme za civilizované a přitom jsme taková zdegenerovaná hovada, lpící na systému. ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

1/ Představte si, že vás kamarádka pozve domu na večeři. Uvítá vás u sebe doma a vy jí, udiveni tím, co vidíte, začnete říkat "Ty tu máš ale zakouřeno, jak tady můžeš dýchat, co jste mi to uvařili, tohle já jíst nemůžu. Tak pořád spolu, jo? Stojí vám to za to? Připadá mi, že se mu jenom prodáváš za trochu pohodlí. Proč jsi tak namalovaná, stejně ti to nepomůže. A vypněte tu televizi." Uvědomí si potom to děvče svůj strašný omyl, a změní svůj život k lepšímu? Přibližně takhle delikátní a účinný je tento film ve svém sdělení. Nehledě na to, že o chorobnosti některých jevů (zdobivost, věrnost za zabezpečení) by se dalo diskutovat, což se zde samozřejmě nepřipouští. První důvod, proč mě film, který je mi jinak názorově milý, zklamal. 2/ Daniel Quinn v knize Ishmael přirovnává civilizaci k létajícímu stroji. Vynálezce ho sestrojil, sjel s ním z útesu, zdá se, že stroj letí, lidé tleskají, dokud gravitace nepřemůže setrvačnost a stroj nezačne padat. To, že byl tenhle létající stroj postavený na špatných principech a tím pádem nefunkční ovšem neznamená, že nelze poznat správné principy a sestrojit funkční letadlo. Pokud jde o mne, je návrat na stromy, tak jak je ve filmu prezentován, nesmyslný (proti směru evoluce) a nepřirozený (u globálních jevů se dá říct, že přirozené je z definice to, co nastalo). Napsal bych i nelidský, kdyby mi na takových věcech záleželo a kdybych měl pocit, že jim rozumím. 3/ Myslel jsem si, že exkurze osvícených hipíků do současné, duševně vyšinuté civilizace a jejích potrhlých zvyklostí bude hrozně vtipná. Tak ani ne. Další zklamání. Celkem něco přes 50 procent a +/- 10 procent podle momentální míry skepse a mudrlantství. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Emzo vegan v kouli jásá, zelená je naše spása!" Není didaktika jako didaktika. Zatímco po Třech králích jsem měl povznášející pocit i chuť seknout s ateismem a vstoupit do klubu spravedlivých a vědoucích mudrců, po Nádherné zelené, plné býložravých, nesnesitelně uvědomělých mimozemšťanů Homo artistic jsem akorát dostal chuť na pořádný biftek (a to říkám já, starý ekolog, v mládí s mnoha tisíci zasazenými stromky). A taky chuť jít se, jako správný konzumní macho, zase jednou pěkně vyřvat z podoby na naši fotbalovou Viktorku. Obrovská hromada ekologicko sociálních mouder v trestuhodně málo nápaditém scénáři s berličkami infantilností a násilného humoru, viz "odpojené" televizní zprávy s "pojídači hovínek". Ha ha ha. Velmi humorné. Škoda, protože některé vtípky byly vpravdě boží, např. ten před Ježíšem na kříži: "Hele, ten byl taky od nás. Poslali jsme ho sem před 2000 let." Jen tři nedomrlé mrkve sklízím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Na konci závěrečných titulků je věnování všem lidem s dobrým srdcem, kterým není osud tohoto světa lhostejný. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii a v Austrálii. (Cheeker)
  • Film byl neoficiálně v celé Evropské Unii zakázán. (Cheeker)

Reklama

Reklama