Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (151)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kylie je mladá žena, ktorá má "narováši" množstvo drobných trestných činov. Potom ako od sudcu vyfasuje domáce vezenie, prevezú ju do rodinného domu kde v detstve vyrastala. Jej vzťah s matkou a otčimom škrípe od prvého momentu, ako vstúpi do baráku. Nakoľko je Kylie maximálne neprispôsobivá, problémy na seba nenechajú dlho čakať. Tento krát to ale nebude jej vina. Starý rodičovský dom skrýva hrôzostrašné tajomstvo, ktoré čaká na objasnenie. Hororových prvkov minimum, ale je to taká dobrá, mysteriózna, thriller komédia, ktorá nejeden krát slušne pobaví. Tým, ktorí nevedia anglicky, odporúčam počkať na cz, sk tit., inak to nebude mať žiadny zmysel. "Housebound" je totižto prevažne o vtipných dialógoch, obohatených o množstvo sarkastických poznámok či absurdných situácii. Ja osobne som sa bavil. Škoda, že sa divák nedočkal aspoň nejakého lepšieho gore. Záver prináša niekoľko zvratov čo bolo pre snímok veľké plus - 65%. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na tenhle mix žánrů to bylo až extrémně natahovaný. Ale v napětí dokázala udržet ta detektivní atmosféra, že kdo v tom má vlastně prsty. A že těch adeptů na začátku bylo až až. Vtipný to taky vyloženě nebylo, jako spíš ironický díky hlavní představitelce. Děsivý, ani strašidelný to moc nebylo, ale čekal jsem to o dost trapnější, tohle bylo relativně milý překvapení z Novýho Zélandu. Nějaký to svoje temnější kouzlo to mělo. A kdo to vidí v roce 2017, může si všimnout, kde mohl vzít inspiraci The Boy. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zvláštní případ tenhle film. Tři čtvrtiny stopáže jde o nudnou kokotinu, kterou však poslední úsek změní v kokotinu zábavnou. Film byl jako trudnomyslný klaun, který do té doby plačtivě a nesrozumitelně vzpomínal na tragickou smrt svého cvičeného kokršpaněla, kdežto pak se najednou rozskotačil ke svému syfilitickému tanečku, nechal se zechcat smečkou lvů, aby byl následně vystřelen dělem hluboko do sloní prdele....takovej cirkus se tam rozjede. Jen škoda té vaty předtím. 60% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po sérii zločinov je Kylie odsúdená na osem mesiacov domáceho väzenia. Je nútená nasťahovať sa naspäť k svojej matke, ktorá žije na vidieku. Dni plné nudy naberú nový rozmer, keď začne Kylie zisťovať, že v dome jej matky zrejme straší duch. Musí zistiť, prečo táto stratená duša nedokázala opustiť svet. - Pred príchodom M3gan som si chcel zopakovať tento horor, ktorý je vlastne jedinou legit vecou, ktorú Gerard Johnstone natočil. Som zvedavý, či sa mu podarí svoj sofistikovaný štýl preniesť aj do USA produkcie. Scenár od vynikajúcej Akely Cooper v spolupráci s Jamesom Wanom by mu mal pomôcť. Vlastne jediným, čo môže M3gan zabrániť v úspechu, sú obmedzenia od Jasona Bluma, ktorý si plnými dúškami užíva prezliekanie sa za túto bábiku počas promo akcií k filmu. Velmi by som uvítal, keby režisér napodobnil prácu so zvratmi a s celou konštrukciou príbehu, ktorá urobila z prachobyčajnej hororovej komédie, ktorou film Housebound pôvodne mal byť, nevídaný zážitok. Pri druhom zhliadnutí mi ale velmi vadil otravný casting, takže hodnotenie musím znížiť. Pevne dúfam, že sa režisérovi vstup do americkej produkcie vydarí a ešte o ňom v hororovom žánri budeme počuť. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Malý, ale zkušeně realizovaný novozélandský horor / thriller bravurně balancuje na hraně vážna-nevážna, to se mu daří opravdu mistrovsky, jak scénář očekávání postav i diváka několikrát přetočí. O čtvrté hvězdičce rozhodla výborná závěrečná konfrontace / naháněná, ukázkově mísící napětí a krvák se sarkastickým vtipem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama