Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas bojovej operácie kdesi v Moldavsku zahynie elitný vojak Delta Force. No záznam z kamery, zobrazujúci jeho posledné chvíle, všetkým vyrazí dych. Čo sa stalo? Generál Orland (Bruce Greenwood) vidí akúsi spektrálnu anomáliu. Agentka Madisonová (Emily Mortimer) podozrieva nepriateľa z vývoja novej maskovacej technológie, ktorú chce získať za každú cenu. Jediný, kto môže do záhady vniesť trochu svetla, je vynálezca kamery - Dr. Clyne (James Badge Dale). Je to chyba kamery, alebo nová technológia? A ak ide o zbraň, ako sa pred ňou chrániť? (koba)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Martrix 

všechny recenze uživatele

I středněrozpočtový (70 mil.USD) sci-fi film může vypadat velmi dobře. A to i když jste režisérský panic, jako Nic Mathieu. Sci-fi a military prostředí je velmi slušivá kombinace a v tomto ohledu to fungovalo velmi dobře. První polovina filmu byla vysloveně výborná. Vojenská technika, kulisy rozbombardovaného města, dialogy, i triky...žádná výtka. Jenže pak se něco ošklivě pokazilo a nešlo to na vrub režiséra. Když máte protivníky v otevřeném terénu, kteří mají víc než supermanské schopnosti...je potřeba se pořádně zamyslet, jak se dá z takové bryndy aspoń trochu věrohodně vybruslit. V tomto ohledu se to nepovedlo ani trochu. A o to víc to zamrzí, protože Spectral má hodně dobrých momentů. Škoda, že se příběh neubíral víc v mystické rovině a k odhalení původu entity, nedošlo až v samém závěru. Tady už to nespasil ani dodatečný zásah solidních scénáristů, kteří byli Ian Friedovi přivoláni na pomoc. Za mě ale pořád lepší, než při stejném rozpočtu třeba tohle. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Je tam až priveľa vecí, ktoré majú logické diery. V jednom okamžiku anomália jednu vec dokáže, pretože to v konkrétnej scény fajn pôsobí. V ďalšej už to nedokáže, pretože by tým rozbíjala inú scénu. Hlavný mozog útokov/obrany Dr. Clyne je v jednom okamžiku technický génius (výroba zbraní v bunkri, ktoré vo výsledku vyzerali ako funglovky z fabriky) a zároveň nedokáže poskytnúť užitočné rady (nedal základni info o efekte železa a podobne). U filmu sú uvedení štyria scenáristi, čo sa podpísalo na výsledku. Zlepenec nápadov u ktorých nefunguje prepojenosť. Béčko, ktoré sa samo zrazilo do céčka. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příběh je děravý jak řešeto a tak předvídatelný, až to občas vážně bolí. Avšak občas se v záplavě všech filmů najde nějaký, u něhož o příběhovou linii vážně nejde. Spectral je právě jedním z nich. Je to totiž sympatické a oddechové "béčko", které nabízí slušně dávkovanou akci, která je rámována solidní nosnou myšlenkou. Co víc byste od nenáročného filmu ještě chtěli? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci + Vesmírna pechota + Krotitelia duchov. Duchovia Američanov nezlikvidujú, hoci ich majú ako na dlani, radšej im poskytnú prestávku na spamätanie, týpek tankistom povie, čo si majú namontovať na tanky, ale už im zamlčí, že na duchov platí železo, v jednej chvíli sú duchovia vidieť vďaka špeciálnemu svetlu a inokedy voľným okom, raz skáču meter dvadsať do vzduchu a pomaly až lietajú, inokedy nevedia preskočiť pol metra široký pás železných pilín a takto by som mohol pokračovať, ale nechce sa mi. K tomu nevýrazné postavy (a úplne zbytočná baba), priemerná akcia a triky a výprava podriadené nedostatočnému rozpočtu. Ku koncu sa to ale prekvapivo relatívne rozbehlo, vrátane „psíkov“, ktorí síce boli ako od MacGyvera, ale no a čo, aspoň bola sranda. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Netflix to znovu zkouší s válečnou tématikou, tentokrát s příměsi scifi. Bohužel se nejedná o stejně kvalitní počin jako v případě Beasts of No Nation či The Siege of Jadotville. Film na nic nečeká a rovnou vás vrhne do děje. V Moldávii probíhá občanská válka, ale během toho se objeví ještě neklidnější, záludnější problém. V Kišiněvi se začaly vyskytovat podivné bytosti, připomínající duchy. Obyčejně zbraně na ně neplatí. Na místo je tedy povolán člověk, který vytváří nové vojenské hračky a jeden jeho vynález, pomohl zpozorovat tyto tvory. Hon může začít. Film je velmi přímočarý. Dostanete hrubou průpravu a krátké seznámení a pak vás tvůrci hodí rovnou do akce. Ta je natočená kvalitně, ale nečekejte žádné opulentní záběry obřích armád. V tomhle hledisku se vše drží na uzdě. Opravdu zajímavý boj přijde ke konci snímku. Děj však postrádá nějakou výraznější postavu. Všichni vojáci jsou zobrazení spíše bayovsky, tedy gerojsky pojatá akční esence válečnictví a patriotismu. Něco hlubšího byste hledali marně a to kazí většinu zážitku z filmu, páč vizuálně působí přesvědčivě. Scénář je hlavní negativum celého projektu. Spíše se měl pojmout jako minisérie, kde by byl dostatek času na rozšíření příběhu a mytologie. Takto bohužel působí jako narychlo splácnutý polotovar. 50% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Časť scén sa natáčala aj na Slovensku, konkrétne v Komárňanskej pevnosti. (ambron)
  • Film byl vyroben studiem Universal a původně měl jít do kin. Studio si s ním ale nevědělo příliš rady, a dokonce ho stáhlo z kinodistribuce. Nakonec byl snímek koupen a uveden internetovou televizí Netflix. (joker.george)
  • Americké jednotky jezdí ve filmu v českých Tatrách vyrobených pro slovenskou armádu tzv. Tatrapan, ve filmu označených jako Mrap. (SsgtJira)

Reklama

Reklama